donderdag 7 februari 2019

Coraline voor ons beidenBella Sunshine Designs krijgt er enkele nieuwe patronen bij: Coraline Camisole en Primrose Panties. Beide bestaan in meisjes- en damesversies. Ik schreef me in voor een weekendje testen.

Ik was vastberaden om eens wat restjes te verwerken. Een hemdje en een onderbroek? Veel stof kan daar niet inkruipen toch? Ik haalde de tricotdoos boven en begon te selecteren met dochterlief. We zouden oorspronkelijk een hemdje en onderbroek combinatie testen. Er lagen al enkele "als het groot genoeg is , gebruiken we dat stofje" op onze stapel toen dochterlief een paneelstof spotte die al een  hele tijd in de kast lag.We spreidden de stof uit op de grond met haar patroon er op.
"Dat is eigenlijk wel mooi genoeg voor een kleedje he?"
We kregen geen versie toegewezen dus kon ik nog vlotjes overschakelen van "top" naar "dress".
En toen merkte ze op:
"Er is misschien nog genoeg plaats om jouw hemdje er naast te leggen, mama.
Dan kunnen we MATCHEN!!!"
En het is nog gelukt ook ;-)


Ik zat niet te springen om met FOE* te werken. Ik gebruikte dat spul één keer toen ik net met tricot werkte en dat was geen laaiend succes. Heel mijn stof was uitgerekt en het resultaat was niet om over naar huis te schrijven. Maar met de uitleg op de BSD blog lukte het wonderwel, zelfs zonder boventransportvoet (walking foot). Gewoon even de persvoetdruk op nul en traag stikken.

* FOE = fold over elastic of vouwelastiek (of elastische biais naargelang de winkel waar je het zoekt)

Het hemdje zit relatief snel in elkaar: 2 zijnaden, wat FOE, zomen en klaar.
Ideaal voor al die restjes in de kast. En je kan met de grotere restjes zelfs een hele ondergoed set naaien. Het Camisole-patroon heeft ook de optie om een ingebouwde BH met of zonder voorgevormde cups toe te voegen of een BH-topje te maken. Die versies testte ik (nog) niet zelf.

De patronen van het hemdje en de bijpassende onderbroeken is vanaf vandaag te koop bij Bella Sunshine Designs. Naar goed gewoonte is er een lanceringskorting (van 7 februari tot en met 15 februari, met een extraatje de eerste dag voor de leden van de BSD facebookgroep)

Coraline Camisole meisjes (top, tuniek en jurklengte): $5,5 (of €4,85 normale prijs $8)
Coraline Camisole dames (top, tuniek and jurklengte optie ingebouwde BH): $6,5 (of €5,71 normale prijs $9)
Coraline Camisole bundel (dames + meisjes): $11,50 (of €13,2 normale prijs $15)

Primrose Panties meisjes (hoge of lage uitsnijding, hoge of lage taille): $5,5 (of €4,85 normaal $8)
Primrose Panties dames (hoge of lage uitsnijding, hoge of lage taille): $6,5 (of €5,71 normaal $9)
Primrose Panties bundel (dames + meisjes): $11,50 (of €13,2 normaal $15)

Er bestaat voor beide patronen ook een poppenversie voor "American dolls". Voor meer informatie verwijs ik je door naar de BSD website.

De onderbroekjes laat ik jullie over een paar dagen zien ;-)2 opmerkingen:

  1. Leuke Twinning. De foe viel bij mij goed mee, een nieuwe naald nemen was nog een tip die ik kreeg en ik heb verder ook het idee dat de kwaliteit van de foe ook een rol speelt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn eerste poging en deze poging waren met ongeveer dezelfde elastiek. Zelfde winkel, zelfde merk elastiek. Wel een andere naaimachine en iets meer ervaring. Soms maakt het ook wel uit of je werkt met een basic machine van de bomma of eentje met verstelbare persvoetdruk en andere snufjes ;-)

      Verwijderen