maandag 11 februari 2019

(W)ondergoed!


Na het Coraline Cami test-weekend, mocht ik ook het Primrose Panties patroon testen voor Bella Sunshine Designs.
Nog meer restjesverwerking !

Er zijn verschillende versies van het patroon: slips met hoge uitsnijding en hipsters, elk met een hoge of lage taille. Ik koos de hipsters met lage taille voor mij en voor mijn dochter.

Het kruis is volledig gedubbeld zodat je ademende stof kan gebruiken voor de belangrijkste delen. In de handleiding staat mooi uitgelegd hoe je dat met een beetje rollen helemaal in elkaar zet zonder zichtbare naden.

In een vroeg teststadium maakte ik een versie met bandjes als afwerking.

Met een overlock ziet dat er best mooi uit, maar met een gewone naaimachine als de mijne, ziet dat er niet zo goed uit. Je moet de naadwaarden vastnaaien en bijknippen. Wat niet vastgenaaid is, rolt dan wat op. Het is niet mijn beste werk en ik vond het een gedoe om het properder af te werken.Dus toen het tijd was voor de laatste test, ging ik voor de afwerking met vouwelastiek.
Geef toe dat ziet er veel beter uit, niet?

 Dit is het eerste ondergoedpatroon dat ik probeerde, dus ik kan niet vergelijken met andere merken. Maar ik kan je wel vertellen dat ik fan ben van deze patronen.
De instructies om het patroon helemaal naar jouw lijf aan te passen zijn heel duidelijk. Dat is heel handig als je zoals ik een lijf hebt dat niet in één kolommetje van de tabel valt.

Ze kruipen niet omhoog of tussen de billen en bedekken braaf wat ze moeten bedekken.

Ik vroeg mijn dochter na een dagje dragen wat zij vond van de pasvorm en ze bezorgde mij de quote van de week:
"Eigenlijk voelt het alsof ik geen onderbroek aanheb, mama. Dus dan passen ze heel goed zeker?"


Sinds het aflopen van de test, heb ik mijn restjesbak aangevallen en een heleboel ondergoed geproduceerd. Ik had eerst wat schrik van die vouwelastiek, maar nu vind ik het zelfs ontspannend. 

Het resultaat?
Dochterlief heeft een hemdje, een kleedje en 6 hipsters. Voor mij zijn iets grotere restjes nodig, dus ik moet het voorlopig stellen met 2 hipsters en een topje. Van de lap waarmee ik aan de test begon, schiet niks meer over. Enkele andere lapjes moesten er ook al aan geloven. En een effen lap kon ik opvrolijken met een vlinderapplicatie die ook al eeuwen in de kast ligt. 
Ik ben stilaan door mijn voorraad vouwelastiek dus ik zal nog eens inkopen moeten doen voor ik verder kan met de restjesverwerking. Ik zie nog veel onderbroekjes in wording in mijn restjesbak. Deze patronen zijn nu al de meest gebruikte in mijn collectie!


 


Ik vond de test al heel geslaagd, maar de kers op de taart was voor mij de cover van het meisjespatroon: daar staat mijn foto mooi op te blinken. Ik ben daar zotjes blij mee!

De patronen van de onderbroeken en bijpassende hemdjes zijn te koop bij Bella Sunshine Designs.
Naar goede gewoonte is er een lanceringskorting (t/m 15/02, middernacht EST)

Primrose Panties meisjes (hoge of lage uitsnijding, hoge of lage taille): $5,5 (of €4,85 normaal $8)
Primrose Panties dames (hoge of lage uitsnijding, hoge of lage taille): $6,5 (of €5,71 normaal $9)
Primrose Panties bundel (dames + meisjes): $11,50 (of €13,2 normaal $15)

Coraline Camisole meisjes (top, tuniek en jurklengte): $5,5 (of €4,85 normale prijs $8)
Coraline Camisole dames (top, tuniek and jurklengte optie ingebouwde BH): $6,5 (of €5,71 normale prijs $9)
Coraline Camisole bundel (dames + meisjes): $11,50 (of €13,2 normale prijs $15)

Er bestaat voor beide patronen ook een poppenversie voor "American dolls". Voor meer informatie verwijs ik je door naar de BSD website of facebookgroep.

3 opmerkingen:

  1. Allé hup, ik heb uw naaibudget wat groter gemaakt. Ondergoed is een van de zaken die ik normaal gezien koop, maar de rondingen van dochterlief zijn niet zo eenvoudig te vangen. Ik 'trakteerde' mezelf op een biesgeleider voor mijn coverlock, nu moet ik dat ding ook gebruiken hé ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ik kan me echt voorstellen dat het een eer is als jr foto daarvoor gebruikt wordt! Toffe exemplaren heb je gemaakt! Hier zijn de eerste ook al af, nu alleen het hemdje nog.

    BeantwoordenVerwijderen