maandag 28 januari 2019

Howling at the Moon


Voor de eerste Let's Sti(c)k Together-challenge van 2019 Sonja daagde ons uit om de buikriem aan te halen (a.k.a. te gaan naaien met stoffen uit onze voorraad). Ik probeer dat al een hele tijd te doen, dus schreef ik me dadelijk in en sneed eindelijk in enkele stoffen. Ik maakte wat Tilly's en een Tipsy tasje voor de feestdagen. Die zag je hier al eerder passeren. Maar er lag nog een lap al een hele tijd in mijn kast naar mij te glimlachen ...

De panelen van Wolf Moon, die moest ik maar één keer zien om verliefd te zijn. Prachtige tekeningen! Ik zag ze op verschillende facebookpagina's voorbijkomen, maar kreeg in eerste instantie maar een half metertje van die mooie blauwe te pakken bij MaMarieke. Van de grijze versie kon ik een groter stuk bemachtigen. Maar zoonlief vond de blauwe mooier. Een grijze versie? De 2 kleuren mengen? Ik kon niet beslissen en de stof bleef maanden liggen.
En toen was de blauwe versie toch te krijgen bij stoffen Van Leuven. Yay: genoeg voor een hele trui! Dat was spijtig genoeg pal in de examenperiode. Het assembleren van de trui moest dus wachten.

In de kerstvakantie kon ik wel wat tijd vinden voor het nieuwe favoriete recept van zoonlief: de Rocco met een kap. Zijn grijze colorblocktrui is zijn favoriet kledingstuk.
Het enige wat ik moest doen was de colorblockdelen weer aan elkaar plakken et voilà: patroon!
Meer zelfs: een patroon waarbij ik zeker ben dat zoonlief het ok vindt. Meer moet dat niet zijn!


Hij heeft de hele vakantie in zijn nieuwe trui gewoond: grote glimlach op mijn gezicht.
Tieners haten kledingstukken of vinden ze goed. Allebei met evenveel passie ;-)Ik vind de print van deze stof zo mooi dat ik het logo ergens in de trui moest verwerken. Dus kwam het terecht in de kap.
Wil je zien welke stoffen de andere dames verwerkten? Neem dan zeker aan kijkje bij de deelnemende blogs:


14 opmerkingen:

 1. Dat van het houden van of haten met passie moet ik onthouden... Ik naai namelijk af en toe voor mijn tienerneefjes. Dit is oh zo mooi. Je zoon straalt gewoon in zijn sweater. De stof, het model, de pasvorm... perfectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi. De stof is werkelijk prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, he! Ik was helemaal verkocht. Ze wordt nu ook gemaakt met roze, groen, beige en met andere dieren: eland en eenhoorn als ik het mij goed herinner. Dochterlief reserveerde alvast roze met eenhoorns voor een sweaterjurk.

   Verwijderen
 3. Wauw, die is mooi! Hoeveel panelen moest je uiteindelijk gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stof wordt per lopende meter verkocht. De bergen nemen maar de helft van de hoogte (bijna anderhalve meter) in. Er is een heel groot stuk wit met vogeltjes boven dat groot genoeg is voor nog een trui. Ik gebruikte anderhalve meter omdat VP, RP en beide mouwen naast elkaar moeten om deze trui te maken. Ik gebruikte iets meer dan anderhalve meter, maar ik heb dus een even groot stuk over zonder bergen. Bij de meeste panelen in borderprint wordt de tekening aan beiden randen gezet, maar dat is hier dus niet zo.
   Daar moet je wel rekening mee houden als je het koopt om een trui te maken waar de bergen overal terugkomen. Als je alleen op het voorpand/rugpand bergen wil en de mouwen uit het witte deel knipt: dan heb je maar de helft nodig.

   Verwijderen
 4. O zo mooi, het staat je zoon echt prachtig . En dat van houden van of gaten met passie is zo herkenbaar. De dochter kan al neen of ja zeggen bij de eerste blik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Als ik deze aan mijn zoon laat zien denk ik dat hij er zo ook eentje wil :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waauw dat is echt een heel mooi printje, begrijpelijk dat je er toch nog wat extra van kocht :;)

  BeantwoordenVerwijderen