donderdag 9 augustus 2018

De eerste pluimen voor het nieuwe schooljaar


We zijn ondertussen een eind over de helft van de zomervakantie in Vlaanderen. Dat wil zeggen dat de gevreesde dag dichterbij kruipt: 3 september!

De volwassenen vallen dan terug in het normale ochtendritueel. En de kinderen? Die krijgen een gigantische schok. Zitten ze rustig te chillen in de zon en ineens: bam! Staan die leerkrachten weer voor de klas te verwachten dat ze zich concentreren. 

Mama's kunnen zichzelf en hun kroost mentaal voorbereiden door al aan schooloutfits te gaan werken. Er zijn zoveel leuke patronen! Maar wat moet je dan kiezen?

Bij Bella Sunshine Designs helpen ze jou een handje met een heuse blogtour en een flinke korting (scroll naar het einde voor de details). Er zijn rokjes, jurken, shirts en leggings in het assortiment. Voor alle meisjesmama's keuze genoeg!


Vandaag stel ik mijn keuze voor: de Sahara dress

Ik koos het patroon, maar ik nam geen risico. Dochterlief woonde in haar eerste Sahara. Die is echter na 2 jaar aan de korte kant. Tijd voor een nieuw exemplaar!

Zij koos de stof: Toverstof met veren (Stoffen Van Leuven).

Toverstof moet ik waarschijnlijk niet meer voorstellen, maar voor wie op een andere planeet zat:
Als toverstof blootgesteld wordt aan UV, worden de tekening magisch ingekleurd met geel, blauw en roos.

Hiernaast zie je één van de duizend pogingen om die kleuren vast te leggen. Het is niet simpel. Je krijgt gemakkelijk een overbelichte foto door het wit en je hebt volle zon nodig om de kleuren te laten verschijnen.
Het patroon biedt je verschillende keuzes: 

peplum topje of jurk?
met of zonder zakken?
zonder mouwen of met mouwen?
korte, 3/4 of lange exemplaren?

Gelukkige hebben alle versies mijn favoriet deel van de Sahara:

hartjes voor de diepe ruguitsnijding.

De rok is een luxueuze volledige cirkel. Ik liet die hier ongezoomd. De stof viel zo mooi, dat ik er niet meer wou aankomen. Misschien blijkt zomen nodig na de eerste wasbeurt, maar dat zien we dan wel weer ;-)


Ze is bijna 10, maar ze vindt zwierjurken nog steeds leuk. We hebben zelfs voor bewijs gezorgd.Zoals ik al zei, is de jurk een deel van de mentale voorbereiding op het nieuwe schooljaar. 
Maar voor het 3 september is, blijven we nog even in onze vakantiebubbel. Proost!Benieuwd naar de andere creaties in de blogtour?

vandaag serveren we:

Josephine dress door Taish @ Bloomingskies

Sahara dress, gecombineerd met Sansa Flares door Jessica @JotDesigns

Morgen komen de laatste 3 aan de beurt:
 The bear and pea atelier The Scatty sewer - Sew Haute BlogDeze bloggers lieten eerder deze week hun creaties al zien:TERUG NAAR SCHOOL KORTING : DETAILSEr is korting op de hele Bella Sunshine Designs-website.

Damespatronen kosten $7, meisjespatronen kosten $6 en de bundels kosten $12.
Je hebt geen code nodig. De prijzen worden automatisch aangepast van maandag 6 augustus tot en met zondag 12 augustus. Lekker makkelijk om jouw collectie uit te breiden!5 opmerkingen:

Ivy zei

Heel mooie jurk om de eerste schooldag te trotseren !! Hier staan er ook 2 jurken in toverstof op de planning voor 3 september. Waar kocht jij die met veren? Want die zag ik nog nergens...

Nathalie V zei

Ik kocht de pluimen bij Stoffen Van Leuven in Schellebelle (Wetteren). Ik dacht dat ik ze daar de voor hun verlof ook nog zag. Hij staat nog in hun webshop.
https://www.stoffenvanleuven.be/shop/kinderstoffen/kleur-veranderende-tricot-veertjes-motief/2462

Ivy zei

Dankjewel !! Van’t weekend eens aan de dochters laten zien...

Woohoo zei

Cheers! Ik probeer er ook nog even niet aan te denken hoor, aan die bewuste datum :D

Nathalie V zei

Ik ben van "blijven negeren" aan het doen ;-)

Een reactie posten