maandag 21 augustus 2017

Cat's Cradle (met give away)


SewingPortfolios.com gaf me de kans op met prachtige stof uit de Cat's Cradle serie van Michael Miller te werken. De hele collectie is besprenkeld met gouden metallic details. Ze zijn wat moeilijk in beeld te brengen voor een fotograaf als ik, maar hier en daar lukte het.

Zie je die sterretjes al schitteren in de ogen van kleine prinsesjes?

Als Team Member kregen we volledige creatieve vrijheid om een project met deze stoffen te maken. De enige echte limiet op mijn creatieviteit is de smaak van mijn dochter. De 2 stalen van Starbrite vielen dadelijk in de smaak. Met gouden sterren kan er al niet veel mis gaan. Maar de Love Lines hadden de verkeerde tinten blauw.
Die mocht ik dus helemaal voor mezelf houden: JOEPIE!

Ik koos ervoor om met gratis patronen te werken. Als je de giveaway wint (onderaan de tekst te vinden), kan je dus helemaal gratis projecten maken!

Starbrite navy: Chique Rimpelrok



Ik gebruikte de tutorial van Seija om de rimpelrok netjes af te werken aan de binnenkant: helemaal geen kriebelende draadjes! Het patroon voor een rimpelrok is heel simpel. Je neemt de gewenste lengte van de rimpelrok en knipt een rechthoek op stofbreedte met die maat (+ naaiwaarde voor het bevestigen en de zoom) en je bent klaar! Als je een heel volle rimpelrok wil, neem je 2 of 3 keer de stofbreedte. Ik gebruikte hier 2 maal de breedte. Het enige wat je nog moet doen is rimpelen; aan elkaar naaien en zomen. Het is een heel eenvoudig project, maar deze stof heeft op zich al genoeg sterallures. Geen ingewikkelde patronen nodig!



Er staat nog een blogpost op de planning op te tonen hoe je de zoom mooi kan afwerken met paspel of biaislint. Hier gebruikte ik biaislint om de rok wat meer open te laten staan.

Met al die bling kan de rok zo in de kast van mijn kleine superster.
Ze is geen fan van geweven tops, dus versierd ik haar T-shirt met een applicatie in Love Lines. 

Ik kreeg nog een staaltje Starbrite, in lichter blauw, maar die gebruikte ik nog niet. De zomer loop stilaan op zijn einde dus ik vrees dat het geen zomerjurkje meer wordt. Ik denk dat die yard een feestjurkje zal worden, maar nu is er even geen tijd om die nog te verwerken.

Love Lines: Fynn bag


In de collectie Cat's Cradle zitten 2 versie van Love Lines.
Ik had geluk en kreeg de blauwe versie: helemaal voor mij!
De fragiele lijntjes zijn al mooi op zich, maar ze schreeuwden een uitdaging naar mij: "CHEVRON!"

Ik koos voor een tas-patroon van Fynn. U kent haar wel van haar boeken (Mijn Tas & Mijn Designertas). Heb je die boeken nog niet en wil je een staaltje zien van de duidelijke manier van uitleggen: kijk hier voor haar gratis patronen en fototutorials. De boeken zijn nog gedetailleerder!

Ik gebruikte als versteviging bij de buitenstof Vlieseline H640 voor zachtheid en volume. De voering kreeg een laag Decovil light zodat de tas mooi op zichzelf blijft staan. Als je de Fynn-tas kent, merk je dat ik de vorm van de flap een klein beetje aanpaste. De oorspronkelijke afgeronde hoekjes zagen er een beetje raar uit bij de V-vorm.

Die V was trouwens een grotere uitdaging dan ik dacht. Het is namelijk niet gewoon het patroon in 2 snijden, naaiwaarde toevoegen en spiegelen. Dat is alleen zo als het streepjespatroon helemaal symmetrisch is. Hier is dat dus niet het geval. Ik ben er even zoet mee geweest om de patroondelen juist op de stof te krijgen.
Als je zoiets zelf ook wil proberen : 1 patroondeel vastspelden (met de naadwaarde omgeplooid). Het andere patroondeel (ook met naadwaarde omgeplooid) ernaast en dan overtekenen hoe de streepjes moeten doorlopen. Dan ga je trial&error-gewijs op zoek naar een match tussen jouw getekende streepjes en de stof. Je kan natuurlijk ook gezegend zijn met een goed wiskundig brein en het gewoon direct zien. Dat is bij mij dus niet het geval ;-)

Toen de flap eindelijk klaar was, had ik een flinke dosis stress bij het insnijden voor de magneetknoop. Wat als ik met de scalpel te ver zou snijden? Dan kon ik opnieuw beginnen puzzelen! Gelukkig liep het goed bij de eerste poging. Ik heb mijn GUTA challenge echt wel laten werken hier: nieuw patroon en dadelijk een aanpassing die ik ook nog niet eerder gedaan had.

Mijn rommelende zelf kennende, voegde ik nog enkele details toe aan de binnenkant. Ik voegde een ritszakje toe dat groot genoeg is voor mijn smartphone en een flapje met een musketon voor mijn sleutels. In het zakje verstopte ik nog een overgebleven stukje Starbrite. Hopelijk helpen de aanpassingen ook om dingen snel terug te vinden.
De mooie goudkleurige fournituren vond ik bij K-BAS. De rits hing te blinken bij Veritas.

Zie jij dit soort kansen ook zitten?
Ga langs op SewingPortfolios.com !
De website is helemaal gratis en je krijgt er alle kansen om je naaikunsten te tonen.

Ben je meer geïnteresseerd in de stof op zich?
1 gelukkige winnaar krijgt een yard van alle prints in de collectie:

Waag jouw kans 
rafflecopter give-away 
aangeboden door SewingPortfolios.com.

nota: je kan anoniem reageren op de blog, maar dan kan je niet deelnemen aan de wedstrijd.



a Rafflecopter giveaway

Weet je niet hoe je een opmerking op een blog plaatst of hoe rafflecopter werkt?
Kijk dan even naar het stappenplan ;-)

Mijn facebookpagina houdt jullie ook graag op de hoogte van nieuwe wedstrijden en blogberichten.

22 opmerkingen:

Unknown zei

Zo mooi! Dochter blinkt!

Just Delphine zei

ooooh dat stofje van je dochter vind ik persoonlijk het mooiste maar dat andere is idd echt een toppertje voor een tas. ik zou dus onmiddellijk weten wat te maken

Runa Popje zei

Wauw, wij houden van blauw en bling bling. Zo mooi allemaal. Knap zeg.
Ik werk bijna altijd mijn rokjes af met een bijpassende paspel. De laatste rimpelrokje niet...

Unknown zei

Heel mooi. Ik ben benieuwd naar de uitleg met de paspel. En bling doet het hier altijd goed voor de dames

Ivy zei

Wat een prachtige creaties !! Die wil ik ook wel maken...

Unknown zei

Super mooie tas! Maar niet gemakkelijk om die flap zo af te werken kan ik me inbeelden...

Unknown zei

Mooie rok, maar vooral mooie tas! Ik naai al even, maar een rimpelrokje lukt me gewoon niet...

Evelien zei

Zo geweldig mooi! Zowel de stofjes als jouw prachtige naaisels

Omias maaksels zei

Wat een schitterende tas en wat een geweldige stofjes ! Die 'touch of gold' zou perfect passen in kleindochters nieuwe kamer !

Gemma zei

Supermooie tas. Leuke stofjes!

Sofie Van Rompaey zei

Wat een mooie kunstwerkjes! Ik hou enorm van de metallic details. En wat een tof idee om een chevron in je tas te verwerken. Ik dacht eerst dat de stof zo was. Moet echt een geduldwerkje geweest zijn. Knap gedaan!

Nadia2270 zei

Oh, dat rokje! En...oh, die tas!! Prachtig gewoon... Ik heb nog nooit een tas gemaakt, misschien moet ik me er toch eens aan wagen...

Unknown zei

Super mooi Nathalie, ook ik doe graag mee aan de wedstrijd !!

HandmadeByElke zei

Knap!

Gwendy Vos zei

Sjieke dinges! Ik moet dringend es meer voor mijzelf gaan naaien. Die tas...waw (en ik heb 'mijn tas' hier nochtans liggen, maar maakte alleen nog maar een cadeautas).

Flaflinko zei

Wat een prachtige stof! Die wil ik ook wel!

Eefje zei

Perfect stofje voor de feestdagen, ik zou er wel raad mee weten:).

Botte zei

Wauw 😍 Leuk patroon in een leuk stofje, top!

Liesel zei

The bag is amazing!! And I love your daughter's photo shoot look too :) :)

Evy Adams zei

Heel mooi, Nathalie! Ik moet dringend nog eens iets maken..

Leen Van Impe zei

Wat een prachtige bling bling stofjes. Je dochter straalt als grote dame.

Marleen zei

Een stralende dochter in een stralende jurk!
En op jouw tas geraak ik noet uitgekeken, wauw!

Een reactie posten