dinsdag 28 maart 2017

Lego Friends inspiratie


De eerste rokjes die ik voor dochterlief maakte beginnen tegenwoordig aan de korte kant te worden. "Ze zijn mooi dus ze mogen niet weg!" Ze blijft er zich in wurmen.
Ze wou er wel eentje wegdoen als ik dan nieuwe rokjes zou maken. Chantage noemen ze dat.

Ze had zelf al een model in haar hoofd. 
"Zo één!" wees ze met een vinger op haar Lego Friends poster. 
Een gelaagde rok dus. 

We haalden de recentere rokken die ik maakte uit de kast en ze vond het Egelrokje wel goed als basis om te beginnen tekenen. Er moest dan alleen een kortere rok bovenop komen. Voor de lengte kwamen er ook duidelijk instructies: "Tot hier" en "Tot hier".

Daarna doken we in de stoffenvoorraad. Ze koos een stof met kleine vierkantjes in roze, wit en lichtblauw. Dat blijft dan ineens in de LEGO trend. Ik kocht het 2 jaar geleden bij Veritas.

Voor het patroon vertrok ik bij Mme Zsazsa's A-lijntje. De onderste rok kreeg dezelfde afmetingen als de egeltjesrok. Voor de bovenste tekende ik de bovenkant over en zette er 4cm aan elke kant bij om het wat breder te laten vallen.

Voor de zoom koos dochterlief een lintje voor de onderste rok en geen lintje voor de bovenste rok. Ik probeerde eens iets uit wat ik nog nooit deed: een biaislint aan de binnenkant als zoom. Ik vond een heel smal blauw biaislint in de voorraad. Het zou dan niet eens een halve cm breed zijn op de lintjesmanier. Dat is wel een garantie voor krankzinnigheid.
Ik wees haar er op dat ze dan wel 2 verschillende rokjes zou hebben maar dat vond ze net tof. 
*klant is koning*

Ziehier het resultaat:

Ik ben er niet 100% tevreden over, maar dochterlief stapte er fier mee naar school.

Voor mogelijk volgende versies mag de onderste rok wat korter en zou ik eerder van een halve cirkel vertrekken dan een A-lijn. Er mag wel een beetje meer zwier in ;-)

2 opmerkingen:

  1. "Dat is wel een garantie voor krankzinnigheid", geweldig vind ik die zin! Wat ongelooflijk lief dat je een rokje volledig naar wens maakte, ik pas daar doorgaans voor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn kleinste spook keurt een idee altijd goed op voorhand. Als ik mijn zin doe tegen haar ideeën in, doet ze het stuk gewoon niet aan. Ja, dat weet ik uit ondervinding ...

      Verwijderen