zondag 25 december 2016

Tigers Forever (Gotta Use Them All nr. 2)

Het sneeuwtijgerpaneel lag al forever in de kast, 
maar de trui is er ook eentje voor altijd: 

Ik kocht het patroon met de Happy Nature panelen van Bambiblauw in het achterhoofd. Ik zag het al helemaal voor mij. Een mooie tijgertrui met zijpanelen in grijs afgewerkt met boordjes uit de achtergrond van het paneel aan de zakken en mouwen. Ik bestelde een tijger voor mijn zoon en een husky pup voor mijn dochter, telkens met een effen stof erbij.
En toen ... ging er een jaar voorbij waarbij de stoffen in de kast en het patroon in de computer bleven wachten. Daarom begon ik de  Gotta Use Them All uitdaging voor mezelf.

Toen ik uiteindelijk toch het patroon begon over te nemen op stof, bleek de tijger breder dan ik had verwacht en er was geen optie om zijpanelen te gebruiken. Je kan zo'n prachtbeest toch niet in stukken knippen? Dus schakelde ik het plan over naar de eenvoudige versie: zonder zijpanelen, maar met kap.


De Sew & Show groep van Sofilantjes viert zijn tienduizendste like met een wedstrijd. Week 1 en 2 vielen een beetje ongelukkig samen met de examens, maar in week 3 was de enige vereiste een creatie met Sofilantjes patroon dat je nog niet eerder getoond hebt. Dan doen we toch gewoon mee, nietwaar?

Ik had eerlijk gezegd mijn twijfels over de kap van de trui. Ik dacht dat ze ofwel mooi zou zijn "op" ofwel "neer", maar zeker niet allebei. Ik denk dat de dikte van de stof daarbij wel een doorslaggevende factor is. Bij het paneel op sweaterstof valt het gewicht van de kap wel mee. Ik vind het allebei wel kunnen: bonuspunt voor het patroon.Ik zie het helemaal zitten om de versie voor dochterlief ook te maken. 
De puppy is een stuk kleiner, dus wie weet wordt het er toch eentje met zijpanelen. Stay tuned!


disclaimer: deze post bevat affiliate links.
affiliwatte? Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg als (veel) mensen via deze link het patroon bestellen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten