woensdag 20 juli 2016

Panelenparade


Een tijdje geleden zag ik bij haar enkele mooie panelen voorbijkomen. Ik volgde de broodkruimeltjes naar de facebookgroep en zie daar een paneel helemaal geschikt zijn voor mijn grote jongen : Minecraft!


Een kleine waarschuwing: in facebookgroepjes het kan geen kwaad om de prijzen eens om te rekenen naar euro VOOR je bestelt. In dollars kopen valt tegenwoordig goed mee, in Britse ponden daarentegen: pijnlijke verrassing.

Ik ging aan de slag met Billie van Zonen09: de raglanversie met korte mouwen.

Voor het Minecraftexemplaar van zoonlief liet ik me te veel leiden door de breedte van het paneel. Gevolg: het shirt zit veel te krap aan de schouders. De panelen vallen best wel duur uit, dus de schrik zat er een beetje in om met de andere aan de slag te gaan. Ik kreeg instructies van Sharon (Zonen09) om de mouwen aan te passen, maar had niet dadelijk tijd om ze ook uit te voeren en een nieuw patroondeel te maken.

Mijn neefje kreeg ondertussen wel zijn paneelshirtje: Paw Patrol!!!


Via de paneelgroep kwam ik terecht bij JK Jersey Fabrics UK. Er passeerden mooie draken op mijn scherm en zoonlief was dadelijk verkocht. Van de drakenstof had ik een meter, dus dat leek me net iets veiliger om op zoek te gaan naar de juiste Billie-maat. Ik mat zoonlief opnieuw op en koos 2! maten groter dan het vorige patroon. Het werd een standaard 152, maar ik verkortte met 5 cm. De mouwaanpassing was niet echt meer nodig.
Voor de gelegenheid werd er gezocht naar een "drakenpoot" voor een foto. In de Efteling vonden we the next best thing ...

Dit shirt zat veel beter, dus gingen we aan de slag om de "juiste maat" aan te passen naar de panelen. Het BB8-paneel is namelijk smaller dan het voorpand van de Billie, dus ik probeerde om het deel dat ik tekort had aan het voorpand bij het rugpand te tekenen. Als het lukt om een orka onder de arm te laten springen bij haar, dan moest dat verschuiven bij mij ook lukken ;-) Het leverde een raar patroondeel op, maar het klopte in theorie. Ik heb lang getwijfeld in welke volgorde ik de stukken aan elkaar moest zetten. Uiteindelijk maakte ik eerst de zijnaden. Daarna maakte ik de mouwen helemaal af voor ik ze in het shirt zette. 


Toen ik begon te zomen aan de mouwen stak ik voor de lol een rode en een zwarte bovendraad. Het resultaat stond zoonlief zo aan, dat we besloten om niet alleen de zomen te doen, maar ook de naden langs het paneel zo een accentje te geven. Ik vind het tof.


1 opmerking:

  1. Mooi Nathalie! Ook de gekleurde naden zijn geslaagd. Martine

    BeantwoordenVerwijderen