vrijdag 25 december 2015

Merry Christmas, Little One

Mijn eerste Tinny: 
de kerstjurk van dochterlief.

Het patroon van Straight Grain zit al op mijn pc te wachten sinds de herlancering in oktober.
Er kwamen prachtige creaties voorbij in de open blog tour, o.a. hier, hier en hier. Inspiratie genoeg!

patroonopties: Tinnyjurk van Straightgrain

Het kiezen tussen al die mooie opties is niet eenvoudig! 

Dochterlief koos deze combinatie:

- peter pan kraagje met 2 bloemblaadjes
- fronsrok
- pofmouwtjes
- fronsrokSinds ik het prachtige eendenjurkje op de blog van Isabelle zag, wou ik een kraag met paspel proberen. Dochterlief is fan!

De stof vond ik in de uitverkoop van Ella en Basiel. Ze hadden zo'n mooie printjes. Ik kocht er op de valreep nog enkele, die hier in de toekomst nog zullen passeren. Het is echt spijtig dat ze stopten. 

Deze is van Wilmington: Cute Bunny & Noisy Puppy (Lisa McCue). Schattige diertjes, dat kan niet mis gaan bij een 7-jarige meid.


Ik ben niet gewend om met patronen inclusief naadwaarde te werken, maar zoals ze door An geleverd worden, is het dik in orde. Je kan het patroon afdrukken in de maat die je wenst. Gedaan met gokken welk merkje bij welke maat past: heerlijk! Gewoon uitknippen en op de stof. Geen extra overtekenen op patroonpapier. En om het wat milieubewust te houden staat er voor elk onderdeel welke bladzijden van de pdf je nodig hebt per maat. Gebruiksvriendelijkheid ten top!

Ik was nerveus over de kraagelementen met paspel omdat het de eerste keer was dat ik het zou proberen, omdat ik geen stof genoeg had voor een tweede poging en misschien ook wel een beetje omdat het 23 december was toen ik begon aan de kerstjurk... 

De paspel is niet perfect, maar als je er niet met je neus op gaat kijken, valt het niet op. Ik zag het zelfs nog zitten om een zoom met paspel te maken.De pofmouwtjes waren ook een primeur. De uitleg in de handleiding is heel duidelijk, dus eigenlijk kan je niks fout doen als je die uitleg mooi volgt. Er staan zelfs waarschuwingen in van wat je fout zou kunnen doen. "Hoe vermijd je dat je de mouw aan de verkeerde kant zet" bij voorbeeld ;-)

De rok zou volgens het patroon iets voller moeten zijn. Ik nam 1 stofbreedte en fronste die in 1 stuk in plaats van het voorgeschreven voorpand + 2 rugpanden. (de rok zou daarmee zo'n 20 cm breder zijn.) Ik wou geen naden aan de zijkant. Ik vind het al heel erg dat er op de rug de print niet doorloopt. Onthoofde hondjes of konijntjes zijn niet mooi ... De rits zit er mooi blind in (al zeg ik het zelf) , maar voor een doorlopende print had ik met mijn metertje niet genoeg stof.

Het resultaat :2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtexemplaar! Heerlijk mooi met die schattige beestjes. (En sorry voor mijn late commentaar. Ik heb tijdens de kerstdagen duidelijk niet goed opgelet ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank u wel voor de fijne commentaar.

    Ik beloof hierbij plechtig dat ik het Jaanu patroon ga gebruiken en het Hanami patroon nog eens ga gebruiken in de lente/zomercollectie van dochterlief. Ik was voor allebei zo blij toen ik de give-away won en ik maakte er nog maar 1 jurk mee die mijn dochter nog niet eens droeg door mijn uitstelgedrag (lente/zomerstofje afwerken in de herfst: oeps). Zonde!

    BeantwoordenVerwijderen