vrijdag 2 november 2018

Eentje om het af te leren ...


Tijdens de laatste dagen van oktober lukte het toch nog om een Belgisch naaisel te maken.

Ik kon bij het begin van de uitverkoop van KiwiFabrics een leuke print met panda's op de kop tikken.
Dochterlief heeft een pyjama met een muisjesversie van deze Hide & Seek van Poppy, dus ze moest niet lang nadenken wat ik hiermee kon maken: een slaapkleedje zoals haar favoriet blauw exemplaar!

Het gratis patroontje Eloise van Minniemie bestaat voor 2 tot 8 jaar. Maar voorlopig vindt mijn 'kleine' 10-jarige dochter (1m30) het dus helemaal ok.
Verlengen zou ook geen probleem zijn, maar het is "net goed" van lengte, zelfs met de zoom erin. De mouwtjes liet ik ongezoomd, dus die zijn iets langer dan het patroon voorziet.

Als het patroon al klaar ligt, is dit echt een snel klaar projectje. Van knippen tot afgewerkt product werkte ik er enkele uurtjes aan (in relaxmodus). En als je snel naait klaar je die klus in een uurtje.
Voor het bandje aan de hals gingen we op zoek naar bijpassende boordstof in de voorraad. 3 kleuren grijs, maar natuurlijk geen match. Dezelfde stof gebruiken zorgt altijd voor een perfecte kleurmatch. Maar omdat uitgerekte berensnoeten ook maar niks zijn, gingen we voor de verkeerde kant van de stof.


Dochterlief is er in elk geval al blij mee en helemaal klaar om ermee te slapen onder haar nieuw panda-dekbed. Een panda pyjama en een pandadekbed: meer heeft ze niet nodig om het slaapfeestje voor haar verjaardag helemaal blij te starten.
Daarmee komt de teller voor Belgische naaisels in oktober officieel op 4.

De 3 creaties voor zoonlief nog eens op een rijtje:In tegenstelling tot wat de titel suggereert is het niet de bedoeling om nu geen Belgische naaisels meer te produceren. Die toffe designers zullen hier zeker nog aan bod komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten