maandag 1 oktober 2018

de beestige Pyjama #StikBelgique


Voor mijn eerste #stikbelgique bijdrage van de feestmaand dook ik even in de nog niet geblogde zomernaaisels. Ik maakte immers een triple stikbelgique: 2 Belgische patronen in een Belgisch stofje!

Zoonlief kwam eindelijk ook nog eens aan de beurt. Het probleem is niet dat de jongeman niet meer wil dat ik voor hem naai. Het is probleem is de immer langere verlanglijst van zijn zus. Er staan nog een paar truien op de planning, maar daar blijft het meestal bij. Hij wordt dus serieus verwaarloosd!

Maar als de nood hoog is, kan mama wel eens een "versnellingske hoger schieten". Hij zou deze zomer gaan logeren. In zijn minimalistische kleerkast was echter geen enkele pyjama te vinden waarbij hij geen blote buik laat zien. Ik moet het hem nageven: hij draagt zijn homemade kledij tot hij er ECHT niet meer in kan. Hij is maar een halve meter gegroeid sinds ik zijn eerste pyjama maakte en hij draagt hem nog altijd. Tricot rekt ;-)

Enfin, op naar het naaisel.

Ik kocht een stuk Off Beetle toen ik vorig jaar op Zo(o)ndag ging bij Shannon en Isabel. Ik vond de stof al mooi toen ze verscheen, maar toen wou zoonlief er niet van weten. Nu kon hij het wel appreciëren. Met een restje oranje boordstof erbij werd een Awesome Oslo shirt gemaakt.

Ik maakte dat shirt vorig jaar al eens. Zoonlief en ik zijn het niet eens over dat kledingstuk. Hij vindt dat het geweldig zit en ik vind het een beetje te los hangen. Eva begrijpt tieners dus beter dan ik! Als pyjama-shirt leek het ideaal. Je moet iets doen als de Wolf te klein wordt. Omdat ik de stof zo geweldig vind, naaide ik het logo bij wijze van label in de nek. Het helpt voor geen meter in het achterstevoor aantrekken *zucht*, maar ik ben er blij mee.

Ik las ondertussen in de nieuwsbrief van Zonen09 dat Wolf voor tieners in de maakt is: YES!
Maar voorlopig is het dus nog behelpen met andere patronen. Voor de korte broek gebruikte ik het losse broek patroon van Griet en kortte het flink in. Er ging nog eens 5 cm af toen de broek al in elkaar zat, dus dochterlief heeft er ineens 2 Off Beetle haarbanden bij. win-win.

De pyjama werd onmiddellijk gebruikt en heeft de kast nauwelijks gezien deze zomer. Maar de broek en het shirt eens tegelijk tegenkomen in proper gewassen en gestreken toestand ... dat was wat anders.  Het blogbericht liep daardoor wat vertraging op. Het licht was ook niet bepaald geweldig, maar er zijn foto's.

Een aan-foto van een pyjama? Dat zag mijn tiener echt niet zitten. Maar de vloer decoreren met Legoblokken en het logo namaken? Dat kon nog net.patronen: 

"losse broek" uit Stof-Voor-Durf-Het-Zelvers 2 van Griet De Smet
&
"Awesome Oslo" uit Urban Style van Eva Maria

stof: 
Off Beetle munt van Zonen09
(de stof is nog altijd GOTS gecertificeerd, maar nu te koop met grote korting)

Dat is 3 keer Belgisch!

De StikBelgique maand is nog maar net van start gegaan en er zijn al heel wat mooie Belgische producties te bewonderen. Kijk je mee naar enkele andere deelnemers?

20 opmerkingen:

 1. Ik ben ook erg blij met de aankondiging van de Wolf tienermaten, ik zat er ook al even op te wachten - vooral voor de onesie dan, zoonlief is daar grote fan van!
  Verder; niets dat hier meer gedragen wordt dan pj's... ook al zijn dat misschien niet de meest uitdagende naaisels, het zijn wel degene die het meest geapprecieerd worden. Vuistje daarvoor dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PJ's RULE!
   Alleen onesies, daar moet ik niet mee afkomen. Daarvoor draagt hij net iets te graag de broek alleen.

   Verwijderen
 2. Ik zou ook deze pyjama altijd willen aandoen. Heel leuk gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stof voelt ook echt geweldig. Dat had ik ok wel willen dragen ;-)

   Verwijderen
 3. Zo tof, sech! Hopelijk doet hij met deze pyjama even lang als met de vorige!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tieners, je komt er wat mee tegen... Niet te min, is deze pyjama super leuk. Knap gedaan. 👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke pyjama in een mooi stofje, vast een blije zoon. En hier is ook blijdschap om de Wolf in tienermaten✌️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk houdt Sharon ons niet al te lang meer in spanning.

   Verwijderen
  2. Ik hoorde gisteren dat de testpatronen onderweg zijn ;)
   Feestje zunne, want mijn exemplaar zit ondertussen al een jaar te zeuren om een onesie met lange mouwen & pijpen - die is daar dus wel fan van.

   Verwijderen
 6. Naaien voor zonen, t is een vak apart! Pyjama’s worden altijd veel,gedragen, zo heb je echt veel genot van je naaisel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk toch, dat jouw zoon letterlijk uit zijn homemade kleren groeit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is geen zicht zo'n te kleine pyjama, maar ik ben stiekem wel blij dat hij mijn naaisel zo graag ziet!

   Verwijderen
 8. Toch fijn als ze de zelfgemaakte kleding zo af dragen! Hier gaat hij weer even geniet van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahahaha dezelfde pyama als 50 cm gelden... tricot rekt :-p
  Dan gaat deze alvast eeuwig mee :) Superleuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Top zo'n naaisels dat de blog niet haalt wegens altijd in de was. Pyjama's da's altijd leuk en nuttig en deze nog mooi ook

  BeantwoordenVerwijderen