maandag 1 januari 2018

Goede voornemens: hoe ging het in 2017?


Als de vuurwerkstokjes zijn uitgespetterd en de ijstaart werd verorberd, is het tijd om eens terug te kijken op het laatste kwartaal van 2017. Ik maakte ook de totalen voor het hele jaar. Benieuwd hoe ik het er vanaf bracht?Ik ging er dit jaar op letten om mijn stofvoorraad beperken en zeker niet uitbreiden, patronen gebruiken en meer tijd maken om te naaien. Van dat laatste kwam de voorbij 2 maanden nog niet veel in huis. November en december zijn traditioneel hectisch op het werk. Maar nu is het vakantie en dan kan ik misschien nog wat goedmaken. Of in elk geval 2018 al goed inzetten ;-)

Oktober: 


Mijn meest productieve maand, vooral door de spreekwoordelijk schop onder mijn kont. Het werd een maand met veel Belgische producties dank zij #StikBelgique. Ik ging aan de slag met patroontjes van Cherry Designs, Zonen09, Knutselbos op Wereldreis en Urban Style. Die laatste haalde de blog niet wegens tijdsgebrek.

Hier een snel foto-overzichtje:


Er werd in totaal 6 m stof verbruikt in oktober. Flink gewerkt al zeg ik het zelf!
Alleen heb ik ook flink wat (over)gekocht ... en eindigde ik op 5,25 m extra. oeps ;-)

Ik gebruikte de patronen (op de pyjama na) voor de eerste keer. Alweer heel flink. Ik liet me wel verleiden door de lancering van de Kingston Jacket add-on. Dat ziet er zo goed uit ... moet ik gewoon eens proberen.

November:


De trieste balans van deze maand:
Geen activiteit: nul, noppes, niks

December:


Ik kocht 4,5 meter See You At Six en verkocht 1 metertje uit mijn voorraad. 4,5 in en eentje uit = niet goed bezig. Op de valreep maakte ik leuke grafische lijnensweater voor zoonlief met Chat Chocolat-kraaien die ook al een paar maand in de kast lagen te wachten. Nog een metertje verwerkt en een nieuw patroon gebruikt. Dat maakt de balans van de laatste 2 maanden toch iets minder triest.

En ... er liggen al 2 longsleeve Billies geknipt, maar ze geraakten niet meer in elkaar gezet voor het einde van het jaar. De eerste verbruikte metertjes liggen dus al klaar ;-)

Het jaartotaal:


Ik eindig het jaar met 3,5 meter stof minder in de voorraad. Dat voornemen is dan geslaagd, maar niet zo flink als ik gehoopt had in januari 2017. Nog ietsje meer letten op mijn aankopen dus!
Ik heb een 10-tal patronen voor de eerste keer gebruikt, dus dat vind ik al helemaal geslaagd!
Tijd vinden om te naaien is niet altijd even gemakkelijk geweest. Soms was er wel tijd, maar geen zin. En dan komt er ook niks van in huis.
Ik zit in elk geval mijn voornemen verder in 2018 en er komen nog enkele andere items op de bucketlist. maar daarover hoor je meer volgende week...2 opmerkingen:

  1. een heel mooi aantal toch, bij mij is het niet gelukt om meer op te werken dan te komen maar ik heb wel veel gemaakt, dit jaar ga ik me minder met de cijfertjes bezig houden en meer met de fun!
    Gelukkig nieuwjaar in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen