maandag 8 januari 2018

10 plannen voor 2018Voor deze editie van Let's Sti(c)k Together maken we plannen.
Je kan het "goede voornemens" noemen of "doelen" voor dit jaar.
Voor mij is het lijstje van dingen waar ik wil op letten.


Ik probeerde in 2017 mijn stoffenvoorraad aan te pakken en wat meer aandacht te hebben voor de patronen. Ik slaagde de ene maand beter in mijn voornemen dan de andere, maar in het totaal ging het de goede kant uit. Er heeft zich geen spectaculaire inkrimping van mijn voorraad voorgedaan, maar de stoffenberg groeide niet ;-)

Ik wil de komende 12 maanden :

1. de uitbreiding van mijn stofvoorraad nog steeds binnen de perken houden.


De voorraad in mijn kast is nog altijd te groot en er is altijd zo veel verleidelijk nieuw spul ... Ja , ik kijk naar jullie See You @ Six, Bambiblauw, Chat Chocolat
Een beetje remmen toch wel goed is voor de portemonnee.

Het is de bedoeling om meer te gebruiken dan ik aankoop en bij projecten eerst te gaan snuffelen in de voorraad voor we naar de stoffenwinkel spurten ;-)


2. tenminste 6 patronen voor de eerste keer gebruiken 


a.k.a. the G.U.T.A.-challenge continues ...

Ik heb dit jaar ook weer enkele patronen gekocht om "eens" te gebruiken en het is toch zo zonde om die dan te laten liggen omdat ik geen tijd vind om te naaien. Ik wil dus vooral voorrang geven aan de patronen die ik al heb.

Ik denk dat het haalbaar is om zeker om de 2 maand een nieuw patroon uit te testen. Meer is altijd beter, maar ik ben tevreden met 6 stuks ;-)

3. een workshop volgen.


Ik volgde in 2017 voor het eerst een workshop en dat is zeker voor herhaling vatbaar. Ik ben gestopt met de naailessen bij CVO omdat ik een wekelijkse afspraak niet haalbaar vind in mijn agenda. Maar dan heb ik zo'n verwendagje af en toe toch wel verdiend.

Er staat er al eentje in mijn agenda, maar er is zeker nog plaats voor een tweede, derde, ...

4. een rits gebruiken in rekkende stof.


Ik kocht heel enthousiast de Foliis en Cicero van Sofilantjes bij de lancering. Van die laatste heb ik het patroon zelf uitgetekend en materiaal gekocht. Maar zo bleef het dan meer dan een jaar in de kast liggen. Ik zal uiteraard een grotere maat moeten uittekenen, maar ik wil het patroon wel gebruiken voor de kinderen uit de maattabel groeien.
Zowel "de rits in rekkende stof" als "het deelbaar zijn van de rits" jagen mij onlogisch veel angst aan. Onder het motto "how hard can it be?" moet ik het gewoon proberen dit jaar.

5. iets maken met kurkleer.


Ik kocht een lapje met mooie gouden bling met het oog op een workshop dat spijtig genoeg niet kon doorgaan en nu ligt dat in mijn stoffenkast naar mij te glimlachen. Het moet gewoon iets moois worden. Ik maakte als testje al een enveloppe voor een kerstcentje en merkte dat dat spul wel vlotjes te verwerken valt. Maar voor dit doel gaan we toch voor een "echt" project: een tas(je), een pennenzak, een toilettas? Ik ben er nog niet uit, maar bling wordt het zowieso met de gouden vlekjes.6. een rugzak/tas voor mezelf maken.


Ideeën genoeg, maar het ligt nog niet helemaal vast.
Ik maakte al een rugzak voor mijn zoon en een verbeterde versie voor mijn dochter. Er werden her en der patroonideetjes gepind, maar het moet er nu ook van komen.
Ik heb een boekentas nodig!7. een kledingstuk maken voor mezelf.


Ik kocht vorig jaar enkele jurkpatronen voor mezelf bij Bella Sunshine Designs om afgelopen zomer te maken. Ik kocht ook stoffen.
En toen was de zomer voorbij.
Zal het wel passen?
Het is wel veel stof in de vuilbak als het mislukt ...
Excuses genoeg!

Ook hier: komaan, vrouw, doe dat toch gewoon!8. een tutorial publiceren.

Ik heb nota's en prentjes gemaakt bij de productie van de rugzak van dochterlief, met het vage idee om de werkwijze online te gooien. Dat mag jaren later ook wel eens gaan gebeuren. De zwemzak van dochterlief is wat de assemblage betreft heel eenvoudig, maar veel robuuster dan de zwemzakken uit de winkel. Om één of andere reden denken Disney en aanverwante bedrijven dat het handig is voor hun doelpubliek om te verdwalen in touwtjes.

Ik neem me ook voor om bij het maken van mijn "boekentas" foto's te maken en bij te houden hoe ik het ding in elkaar zette. Afhankelijk van het resultaat krijgen jullie die dan wel of niet voorgeschoteld ;-)


9. mijn G.U.T.A.-challenge link party idee eindelijk eens uitwerken.

Ik speel al meer dan een jaar met het idee om een link party uit te werken rond de G.U.T.A-challenge, zodat ik ook kan zien of er nog naaisters zijn die ermee bezig zijn.

Ik vind het zelf heel leuk vind om dan een "goed gedaan" stickertje op mijn foto te kunnen plakken. Met eentje tegelijk de stapel ongebruikte patronen aanpakken: misschien zijn er wel meer mensen te motiveren met zo'n challenge?
10. meedoen aan een sewalong

Het oorspronkelijke plan was om deel te nemen aan de 52 week sewing challenge. Ik had al snel door dat ik echt niet elke week kan deelnemen, daar heb ik zeker geen tijd voor. Ik vind het wel leuk om rond een thema te naaien, maar zo dikwijls moeten passen is niet echt motiverend.
Ik vond het in 2017 heel leuk om deel te nemen aan de sewalongs van Sofilantjes en Stikbelgique. Er moet er toch eentje zijn die op een goed moment valt, niet waar? Een wedstrijd is geen vereiste, maar als er ook nog iets te winnen valt, is dat dubbel plezant!Wil je ook weten wat de andere samenstikkende dames zich voorgenomen hebben? 
Neem zeker een kijkje bij

13 opmerkingen:

Girl in Uniform Lieve zei

Mooie voornemens!

Unknown zei

Leuke voornemens! Sommige zou ik ook zelf wel kunnen toevoegen, andere kan ik al afvinken.

Frullemieke zei

Ik ben dus niet de enige met een kleine stoffen-en patronenwinkel in huis ;-)

Runa Popje zei

Ik ken de G.U.T.A. challenge niet maar ben wel benieuwd wat het zal zijn.
Meedoen aan een sewalong, ziet er wel leuk uit, maar inderdaad, 52 weken is net een tikkeltje teveel voor mij. Is ook niet haalbaar voor mij.

sonja zei

Wat een leuke uitdagingen. De rits in een rekkende stof zetten lijkt me echt heel lastig en ben erg benieuwd hoe je dat doet. Succes!

Woohoo zei

Leuke challenges! Als je kijkt naar de anderen zie je dat ongebruikte patronen toch wel vaak terugkomen, denk ik. Ik stem mee voor een opstart van de GUTA challenge! Alleen nog een meisjesslachtoffer zoeken dan :p

Qwinta Van Ryckeghem zei

Dat is afchecken geblazen... Vergeet vooral geen plezier te beleven in het naaien.

Anja Wouters @stokstaartje zei

Waag superlijst ... Ik duim dat het lukt. Een aantal dingen deed ik dit jaar: mijn eigen boekentas met kerkleer (naait super), de jurken van bella Sunshine zijn fantastisch (er staan er heel wat op mijn blog) ... en die rits in de foliis en cicero gewoon doen. Succes

Plus 2 is 5! (Rineke) zei

Heel concreet! Benieuwd naar de GUTA- challenge...En die Cicero is peanuts, echt waar! Ik zou 'm alleen voeren, dat vind ik mooier. Als de kraag open valt zie je de binnenkant, wat er een beetje onafgewerkt uitziet. Een tutorial hiervoor staat op de blog van Cas & Nina :-)

Noxeema zei

oh er zitten leuke bij! Dat van die patronen voor de eerste keer gebruiken, neem ik misschien ook nog mee... good luck!

Khadetjes zei

Ik las en grinnikte, omdat veel dingen zo herkenbaar zijn ;). Eén iets wat ik nog steeds met veel plezier doe, is naaien voor mezelf. Door mijn lengte en lichaamsfiguur past confectie mij meestal niet zo goed; selfish sewing kan ongelooflijk scary zijn MAAR het is stof. Je kunt het altijd lostornen en opnieuw beginnen of iets aanpassen. Mijn eerste projecten waren ook niet je dat, maar ondertussen ben ik al zo gewoon om plat patronen aan te passen (wahahaha, meten = weten, ik pas de meest voorkomende dingen op papier aan, nog voor ik in mijn stof knip dus) dat ik zelfs niet meer voor mezelf winkel. Dus hup vrouw, schiet in actie, ik wacht vol spanning op de resultaten!

Just Delphine zei

leuke voornemens, volgens mij wilt bijna iedereen meer stofjes uit zijn kast gebruiken ;-)

... van Sara zei

Hele leuke voornemens ook hier. De patronen van Bella Sunshine Designs zijn zo leuk. Ik ben benieuwd welke jij ervan hebt, dus hup hup, aan de slag ermee! ;)

Een reactie posten