zaterdag 7 oktober 2017

Stik Belgique: Eloise :-)


Annick liet op het einde van de zomervakantie een nieuw en gratis patroon op ons los. 
Dank u, Annick!

Het past ook perfect binnen "Stik Belgique" (de uitdaging van Marjolein van Flaflinko) om in oktober eens voluit Belgisch talent in de kijker te zetten. België heeft veel talent in huis: stofontwerp, patroonontwerp, tijdschriften en zelfs heuse boeken. Keuze genoeg om jouw steentje bij te dragen. Bij mij staan er alvast nog 3 projecten op de planning deze maand. Ik hoop dat oktober genoeg dagen blijkt te hebben, want ik zit al wat achter op schema. Bij deze mijn eerste Stik Belgique. Hou de blog in het oog voor de volgende afleveringen!

Eloïse past niet echt in de garderobe van dochterlief. Ze houdt meer van aansluitende jurkjes. 
Toen we op zoek gingen naar een patroontje voor een nieuw slaapkleedje, was ze echter dadelijk verkocht. Dan mag het wel wat losser. 

Mijn kleine meid wordt op het einde van de maand al 9, maar gelukkig viel ze nog binnen de maattabel (link onderaan deze post) qua lengtemaat. Haar borstomtrek ligt een beetje hoger dan de maattabel, dus legde ik bovenste delen van het voor- en rugpand een half centimetertje van de stofvouw om zeker te spelen. Achteraf gezien was dat helemaal niet nodig.

Toen ze het net gepast had, verscheen er een bedenkelijke blik op haar gezicht. "Het is wel breed he, mama." Maar een half uurtje later wou ze het al niet meer uittrekken. "Breed" was ineens veranderd in "comfortabel en zacht". 

Het stofje met borderprint vond ik bij Stoffen Van Leuven. Het lag al meer dan een jaar te wachten in de kast op het vage plan om een top voor mezelf te maken. *Gelukkig* viste dochterlief de lap op voor haar slaapkleedje. 
De prachtige kleuren die mij overtuigden om de stof te adopteren, zijn immers niet bestand tegen een naald. Ik gebruikte braaf een nieuwe stretchnaald, maar er verschenen toch talrijke witte puntjes aan de goede kant van de stof. Als dit een shirt voor mezelf was geworden, zou ik het daarom niet veel gedragen hebben. Het valt niet zo afgrijselijk hard op, maar ik weet het. Bij een slaapkleedje is dat niet zo'n ramp.

Het was totaal geen weer voor foto's (vandaar de bizarre kleurveranderingen op de achtergrond), maar als dochterlief akkoord gaat met een fotoshoot, dan mag je vooral niet twijfelen. 
De doorslaggevende factor: de nieuwste aanwinst in de knuffelzoo is heeft een bijpassend oranje velleke ... "Die mag mee op de foto he?"

Bij deze stel ik u voor aan Kitty ;-)Ook zin gekregen in dit 100% Belgisch patroontje? Haast je naar MinnieMie, de blog van Annick. Je vindt er het patroon en een uitgebreide fotohandleiding om dit project tot een goed einde te brengen.


3 opmerkingen:

  1. Schoontje! Dat zou ik gerust overdag aandoen, ipv als slaapkleedje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij stoffen van leuven miljaar, da's hier 20 minuten van, misschien moeten we daar eens daten ;)

    BeantwoordenVerwijderen