zaterdag 23 september 2017

Nazomertje!


Omdat we dit weekend toch nog wat mooi weer krijgen: 
het uitsmijtertje voor de zomer.

Ik maakte deze jurk al in juli als onderdeel van de Summer of Sofilantjes, maar de blogpost liet wat op zich wachten. Ik gebruikte de bon die ik won met de Summer Surprise/Solis Mashup om dit patroon aan de schaffen en ik heb er geen spijt van. Brueram is een toppertje.
Weer een streepje bij in de GUTA-challenge: gekocht en dadelijk gebruikt :-)

Wie een beetje op de hoogte is van onze Belgische designers, herkent dadelijk de stof. Een pareltje uit de vorige collectie van See You At Six: de Dandelions. Superzachte viscose die hier veel te lang in de kast lag! Er loopt trouwens een leuke give-away voor de lancering van de nieuwe lijn: "Playtime" (nog tot 27 september), dus waag zeker je kans. 

Viscose is inderdaad een stof zonder stretch en toch gebruikte ik een patroon van Sofilantjes??
Ze zijn niet zo talrijk, maar Sofilantjes heeft enkele patronen die voor geweven stoffen gemaakt zijn.

Ik zag de Brueram al eerder in de shop, maar het smokwerk op de rug hield me tegen. Ik had al te veel gelezen hoe smokken niet lukt. Toen ik las dat er ook een optie was om met elastiek in tunneltjes de werken, was ik verkocht. Miranda (van InsPinration) hield in de Sew&Show Facebookgroep een overtuigend pleidooi voor smokken en ik besloot om het toch eens te proberen. En weet je wat? Het valt heel goed mee! Er zijn nog wat schoonheidsfoutjes omdat ik niet altijd even mooi rechtdoor stikte, maar de techniek heb ik in elk geval goedgekeurd.


Dochterlief is fan van de jurk, ook al had ze echt geen zin in foto's maken.  De jurk werd gebruikt om in het zonnetje te wandelen en daar is ze perfect geschikt voor. Ondanks de lengte is fietsen ook een optie omdat de panden van de jurk overlappen en dus genoeg bewegingsruimte laten.


Fietsen en onder een dekentje nestelen bracht wel een "klein" nadeel van de superzachte stof aan het licht: ze kreukelt als de hel. Als je ze nog liggen hebt in de kast: ga voor een topje of blijf rechtstaan ;-) Dochterlief stoort zich totaal niet aan de kreukels en droeg de jurk dus heel veel. Maar het bleef qua fotomateriaal bij die ene keer dat ik haar na het strijken meesleepte naar de speeltuin. Op alle andere gelegenheden waren de kreukels niet om aan te zien ...

Je kan op de hoogte blijven van mijn naaisels en wedstrijden die ik leuk vind op mijn facebookpagina. Als je één van de affiliate links in deze post of in de zijbalk gebruikt, sponsor je mij een beetje. De prijs wordt voor jou niet hoger.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten