woensdag 16 augustus 2017

Zo Gepakt en Gezakt: klaar voor school?


Tijdens deze zomervakantie rolden hier abnormaal veel tassen en aanverwanten van onder de naald. Dat heeft alles te maken met de uitdaging van Marjolein. Voor de augustus-editie van Let's Sti(c)k Together mochten we aan de slag met 2 thema's: "Gepakt en gezakt" of "Terug naar school". Ik kon niet kiezen.

Ik ging aan de slag met verschillende patronen uit de "Zo Geknipt!"-boeken.
Ik maakte maar liefst 3 patronen voor de eerste keer. Flink gewerkt voor mijn GUTA-challenge!


Ik begon met recept 29 uit boek 1. Kenners van dit zeldzaam geworden boek weten dat het dan over "Speurneuzen op pad" gaat. Ik maakte de tas een klein beetje hoger, zodat er voldoende plaats was voor een iPad (mini 2) met beschermhoes. Zoonlief beleeft zijn avonturen immers in de virtuele wereld. Af en toe mag zijn iPad mee als hij bij vrienden gaat spelen, maar een handige tas om het ding te transporteren had hij nog niet. De strijkapplicatie met Steve bracht ik zonder concreet doel mee van het stoffenspektakel.

Dochterlief heeft haar bestelling voor een tasje met kikkers al geplaatst en eigenlijk wil ik er zelf ook wel eentje om mijn fototoestel in te steken als we op stap gaan. Nog projecten genoeg in de wachtrij dus.


Een geknoopte schouderriem zoals voorgeschreven in het boek zag ik niet zitten. Ik paste het patroon nog een beetje aan. 2 D-ringen aan de tas en 2 D-ringen aan de schouderband om de lengte te kunnen aanpassen. Nog 2 karabijnhaken en klaar. 
Ik haalde een hele tijd sleutelhangers, naamkaartjes en dergelijke "handige" hebbedingen weer uit de vuilnisbak als de wederhelft van een congres thuiskwam. Doen jullie dat ook? Mijn verzamelwoede leverde telkens gefronste wenkbrauwen op. Nu zijn al die afgeknipte gespen en haken ineens heel handig!

Na de Minecraft-tas was het mijn beurt.
Ik kocht de landkaartstof vorig jaar al. Een mens mag trots zijn op zijn vakgebied, nietwaar?
Het oorspronkelijke plan was een nieuwe rugzak, maar ik heb gezien dat de rol nog niet op was bij Van Leuven, dus het kan nog altijd! Deze keer kwamen er 2 andere projecten te voorschijn uit boek 2:

 nr 10: "Mr de Directeur" en nr. 17: "Tipsy tasje"

Ik stak mijn MacBook tot nu toe zonder enige bescherming in mijn rugzak. Die sukkel wordt overal mee naartoe gesleurd en verdient echt beter. Dus zette ik de schaar in mijn "rugzakstof". Ik volgde het patroon redelijk braaf. Ik voegde enkel 2 flapjes met een sleutelhanger-ring toe voor het geval ik er nog een riem of een USB-stick wil aanhangen.

Ik wou aan de binnenkant van de flap een leuke tekst. Ik mocht langsgaan bij een vriendin met een Silhouette Cameo en kwam terug buiten met een voering waar ik helemaal blij van word. Die voering kreeg daarna een laag H640 omdat ik mijn Macske echt wel goed wil beschermen. 
Het resultaat? Een dikkertje.


Ik overdreef niet alleen met de hoeveelheid volumevlies. In het boek wordt een effen stof mooi doorgestikt met rechte lijnen. Rechte lijnen op mijn mooie kaart? Ah neen he!
Met haar slow sewing in het achterhoofd, deed ik een testje. Als je de kustlijn doorstikt, komt er textuur in de kaart. TOF! Ik liet me helemaal gaan en zat een hele tijd te gniffelen achter mijn naaimachine. Sommige kustlijnen zijn nu eenmaal te gedetailleerd voor mijn topstitchkunsten, maar ik vind het resultaat alvast geweldig geslaagd. Slow sewing for the win!

In hetzelfde boek 2 staat ook een recept voor een make-uptasje. Wie mij kent, weet dat ik nauwelijks make-up heb om in een tasje te stoppen (voor wie hoofdschuddend naar de foto hieronder zit te kijken: dat borsteltje is van mijn dochter en dat zwart ding gaat waarschijnlijk niet eens meer open). Maar balpennen en fluostiften? Dat bezit ik met hopen. Vooral aan het einde van het schooljaar! 

Recept 17: "Tipsy Tasje" wordt dus mijn nieuwe pennenzak!
Dochterlief assisteerde: voorlezen uit het boek, post-it's op de patroondelen plakken, volumevlies knippen, draad inrijgen. Dat is een gerief, zo een assistente. We kregen onze allereerste pennenzak op een avondje in elkaar. Het ziet er met al die kromme lijnen eigenlijk moeilijker uit dan het is. Ik mag er voor haar ook wel eentje maken. Misschien in dat kurkleer met gouden glitter dat ik meebracht van de stoffenwinkel? Als ik zo eens niks te doen heb ...

Er werd nog een tas gemaakt deze zomer. Wie mij volgt op Facebook of instagram zag al eerder sneak peeks passeren van de Fynn-tas die ik maakte met Love Lines (Michael Miller).
Volgende week verschijnt daarover een SewingPortfolios Team Member-post waarbij een heel pakket stof van de Cat's Cradle lijn te winnen valt. Lees de vorige post voor meer uitleg. De eerste give-away van de reeks staat al online ;-)

Nieuwsgierig naar de andere deelnemers aan de Let's Sti(c)k Together uitdaging maakten?

Er zijn prachtige (boeken)tassen en ander schoolgerief bij de vleet te vinden bij

28 opmerkingen:

Girl in Uniform Lieve zei

Hoe productief! Allemaal mooi geworden, petje af.

Hutsepruts zei

Amai zo veel! Wel heel mooi šŸ˜Š

Unknown zei

Wat een fijn idee om de kustlijn te volgen! Dat zou nog iets voor mij zijn ook :)

Justine zei

Ik twijfelde ook om een I pad hoes te maken. Met de applicatie aan de binnenkant breng je me op ideeen.

Flaflinko zei

Schitterend, ik moest wel lachen met je reliƫftopstitchkunsten! Supertof gedaan! Maar man, ik zie je al ploeteren achter je machine om dat gedaan te krijgen! :D

Khadetjes zei

♥ voor slow sewing for the win. Het zal wel nog niet zijn!
Je ging ervoor deze maand, en wat voor resultaat zeg, knap gedaan!

Sonja zei

Ik heb het boekje zo geknipt ook liggen en wat een prachtig trio heb je eruit gehaald. Alles is met veel liefde en aandacht gemaakt. Geweldig.

Just Delphine zei

Dat zijn alleszins een pak tasjes dus zeker en vast een geslaagde challenge

Unique Marieke zei

Amai, dat is goed doorgewerkt! Toffe dingen!

Unknown zei

Heel knap gedaan. Die wereldkaart (stof) is geweldig.

ViTess zei

Oh dat kaartenstofje <3! Zo'n mr directeur moet ik ook maar eens maken! Super leuk!

Lunatiek zei

Amai, jij ging er helemaal voor!! Knap gedaan allemaal!!

Eefje zei

Leuk gedaan met het doorstikken van de kaart, heel origineel!

anja wouters @ stokstaartje zei

superleuk gedaan, die wereldkaart zou hierbij dochter ook wel in de smaak kunnen vallen.

Tine Van Oevelen zei

Wow! Zoveel nieuwe tasjes! Leuk!

Noxeema zei

leuk gedaan! En ik gebruik wel (veel) make-up en daarvoor is de Tipsy te klein ;-) een ideale pennenzak dus :-)

Nathalie V zei

er bestaat ook een toilettasversie. Die is misschien wel groot genoeg ;-)

Tante Fee zei

Amai, indrukwekkende reeks! Knap gedaan!

... van Sara zei

Leuk zeg, zoveel gemaakt! Leuk hƩ, dat je dankzij het naaien kledij of tasjes kan maken die perfect van maat zijn.
Leuk om die kustlijn te overstikken...

Unknown zei

Ooh! Wat een leuk en handig trio! Die pennenzak steekt mijn ogen uit, en wordt nu toch echt wel wat hoger op mijn to-sew-list gezet! Zo tof! X

Lisette zei

Wat een gave tasjes! En de hele familie ook nog tevreden!

anske zei

Heel leuk gedaan allemaal! Zo productief! Zeker geslaagd in de opdracht! :-)

Nathalie V zei

Het valt echt wel goed mee. Ik heb geen biaislint aan de binnenkant gedaan, maar een zigzag gebruikt, maar voor de rest is het helemaal het patroon van het make uptasje. Allen de 2 ovalen aan elkaar stikken vraagt wat handigheid. De rest zijn allemaal rechte lijnen. dus een snel project eigenlijk.

Nathalie zei

Ik ben zooooo benieuwd naar je Fynn tas! En ik ben jaloers op je productiviteit. Mooie collectie heb je genaaid.

Runa Popje zei

Wauw, super mooi en ook zo productief geweest.

196.be|Veerle zei

Leuk zeg! Ik onthoud jouw slow sewing. Onlangs maakte ik ook een laptophoes, maar liet de topstich-lijnen gewoon weg ;-). Misschien pak ik dat een volgende keer ook wel anders aan...

molemieke zei

Super mooi allemaal! Ik heb het boek nog nooit gezien maar begin er nu wel heel nieuwschierig naar te worden. Daar staan nogal leuke dingen in.

Miss Pixie zei

Echt heel leuk!
Fan van het wereldkaartstofje :)

Een reactie posten