maandag 31 juli 2017

Konijntjes en vlinders

Mijn kleine meid ging mee naar het stoffenspektakel en nauwelijks 50 meter na de ingang lag mijn voornemen (eerst goed rond te kijken alvorens te kopen) al in de vuilnisbak. Er hing namelijk een prachtig T-shirt als inspiratie. We gingen op zoek in het kraam, maar konden de stof niet vinden. Ik wou het net opgeven toen we een dame met de rol in de rij zagen staan. We schoven mee aan en konden het allerlaatste paneel op de rol kopen. Dan twijfel je niet ;-)Het is hier in huis nooit gezien dat een patroon meer dan één keer gemaakt wordt snel na de aankoop. Maar de Nore rolde in de maand na de aankoop al 3 keer van onder de machine. De eerste keer maakte ik een pyjamatop met inzetstukken, gebogen zoom en lange mouwen. De leuke gebogen zoom was hier geen optie door de positie van het konijntje op het paneel. De 2 T-shirts die uit dit paneel geboren werden zijn daardoor zo verschillend van die eerste versie dat ik vind dat ze ook een GUTA-stempel verdienen ;-)


Dochterlief wilde graag snuffelen tussen de strijkapplicaties terwijl ik aanschoof voor een paar ritsen. Toen ik aankwam, stak ze met puppy-ogen een pakketje vlinders in mijn handen. Prachtig gedetailleerd en ideaal om het "wolkendeel" van het konijnpaneel mee te versieren. Het originele plan was om ze allemaal te gebruiken, maar dochterlief oordeelde na de eerste dat het perfect was. We hebben dus nog vlindertjes in voorraad voor andere projecten.

Geen van beide T-shirts werd al gedragen. Waarom niet?
Er was "geen enkele" bijpassende legging of rok te vinden in de kleerkast. Tijd voor een nieuwe bestelling! Voor de konijntjes rolde er ondertussen een limoengroene legging van onder de naald. Ik greep terug naar Viola uit La Maison Victor. Een eenvoudig snel klaar projectje.
Die kan ondertussen in gebruik genomen worden ;-)Kleine tip: Er loopt momenteel een wedstrijd met de Nore voor tieners en volwassenen. Ik heb krijg het niet meer tussen de naaiplanning voor de deadline (27 augustus), maar misschien wil jij je kans wel wagen?

3 opmerkingen: