zondag 23 april 2017

Birthday-bird


Dit weekend waren we uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van een heel speciale meid: mijn nichtje. Ongeveer een jaar geleden viel haar geboortekaartje hier in de brievenbus. De tijd vliegt!

Ik heb het geboortekaartje van haar grote broer gebruikt als inspiratie voor een knuffel, dus moest ik niet lang nadenken over een cadeau. Op haar kaartje stond een schattig vogeltje. *slik* Dat teken je niet uit de losse pols. Gelukkig staat "Vera Vogel" in het Knutselbos op Wereldreis: een basis om van te vertrekken. 
Ik verving het ronde achterwerk uit het boek door iets wat meer leek op het gestileerde vogeltje op de kaart en ging op zoek naar passende kleurtjes in mijn stoffenvoorraad. De rode stof was wat aan de dunne kant, dus daar kwam een laagje versteviging tegen. De rest was op zichzelf sterk genoeg om kleutermondjes te doorstaan. * althans dat hoop ik*

De originele Vera heeft een zitvlak, dat je moet kan verzwaren met ongekookte rijst. Rijst en sabbelende kleuters gaan niet echt samen, dus "Ampie" moet haar evenwicht leren houden met vallen en opstaan. Op een kussen zitten kan ze al goed.


Die vleugels hebben de eerste grote broer-test in elk geval al doorstaan. "Kijk Tante Lie! Kan vliegen!!!", riep hij, terwijl hij de vogel vasthield aan de uiteinden van de vleugels en er wild mee heen en weer slingerde. Bij deze zijn de naden stevig bevonden ;-)

1 opmerking: