maandag 2 januari 2017

Glitter all the way (Gotta Use Them All nr. 3)

Net op tijd voor de nieuwjaarsbezoekjes: 
een nieuwe glittertrui voor dochterlief.

De Semper van Broer had al enkele afgunstige blikken gekregen. Zij wou er ook één. Het paneel voor haar trui met bijhorend glitterstofje lag al even lang in de kast te wachten, dus het kind had een punt. 

Bij Broer was de enige mogelijkheid (door de breedte van de sneeuwtijger) het eenvoudig voorpand (optie A) Maar de Husky Pup viel gelukkig iets kleiner uit. Er was nog plaats over voor zijpanelen van optie B.


In tegenstelling tot Broer met zijn "doe-maar-iets" houding, wil Zus wel degelijk in alle stapjes mee beslissen.
De kap was een must (ook al wou ik de col-optie eens proberen).
Ik maakte een schetsje van de trui en Zus kleurde de stukken die in glitter moesten flink in. Bij de nieuwere patronen van Sofilantjes zitten er kleurplaten inbegrepen om dit proces te begeleiden. Deze keer moest ze het doen met mijn "tekentalent"


De zakjes op de zijpanelen zitten eenvoudig in elkaar, maar het wordt een uitdaging om door verschillende lagen sweaterstof te stikken. Mijn machine heeft daar niet zo'n probleem mee. Ik daarentegen ... 75 keer kijken of alle lagen wel goed zitten. Bij de Semper van Broer kwam er namelijk een episode lostornen aan te pas omdat één van de lagen niet meegestikt was. Dat wilde ik nu vermijden. Daarom stikte ik de binnen- en buitenkap ook aan de onderkant aan elkaar alvorens ze aan de trui te bevestigen. Het was al veel minder stresserend als die 2 lagen elkaar toch niet meer kunnen loslaten.

Patroon:
Semper Sweater van Sofilantjes (affiliate links)

Stoffen:
Happy Nature Husky paneel (sweater) , glamour sweat mint/goud
beide vorig jaar gekocht bij Bambiblauw en nu op restjes na opgebruikt.
Voor mijn goed voornemen telt dat als 2 gebruikt. Dat maakt de aankoop van een zekere panda ook al goed ;-)


update: Ik stuurde op de valreep nog een foto van deze trui in voor de "10k sewebration"-wedstrijd en won 10 euro stoptegoed bij Sofilantjes. *vreugdedansje*

1 opmerking:

  1. Amai, jij bent er al flink in gevlogen, in uw uitdaging!
    Ik volg, langzaam maar zeker #schaterlach

    BeantwoordenVerwijderen