zaterdag 24 oktober 2015

Winterse meesjesLotta

Mijn mailtje voor de Compagnie M wedstrijd is verzonden. De concurrentie stuurde al verbluffende jurkjes, rokken, truien en broeken in. Ik verwacht dus niet om te winnen, maar ik vond dat ik het aan mezelf verplicht was om deel te nemen. Als er een categorie "Plain & Simple" is, durf ik dat nog net aan ;-)

Dochterlief heeft heel lang alles wat zakken had resoluut afgewezen, maar daar komt stilaan verandering in. Eindelijk kan ik dus de Compagnie M patronen kopen, waar ik al zo lang naar zat te staren. We kochten voor de wedstrijd de digitale Lotta dress en Ileana dress. De Ileana wil dochterlief graag met tule en glimmende voeringstof. Dat zag ik dus niet zitten als eerste poging. Geef mij maar een veilig katoentje. Die Ileana komt er nog wel, maar of ik haar verjaardag haal ... dat wordt krap.
 
De meesjes in de tuin zijn al een hele tijd de favoriete "huisdieren" van dochterlief. Ze sputterde dus totaal niet tegen toen de "Chickadees in the Snow" enkele maanden geleden op de toonbank terechtkwamen bij Stoffen Van Leuven. Ze had er immers al elke keer dromerig naar gekeken. Het kon niet snel genoeg winter worden. De keuze voor de hoofdstof was dus snel gemaakt. 

De contraststof, dat was andere koek. Ik deed een eerste poging op het stoffenspektakel: een mooi effen okertje verdween in mijn tas. Dat mag je letterlijk nemen. Toen ik wou beginnen met het knippen van de stof, kon ik het echt nergens vinden. Ik reed dus naar Van Leuven voor een tweede poging. Het werd een lichte beige stof die terugkwam in de meesjes. 

Geheel in mijn stijl heb ik de okerkleurige stof TOCH gevonden toen het kleedje al half in elkaar zat en het te laat was om nog te veranderen.

Ik had het in mijn hoofd helemaal klaar: het zou een mooie doorlopende print worden in de zakjes en aan de rits. Ik paste alles mooi op de stof, maar het was te laat om het op de draad te leggen en te beginnen knippen. De volgende avond knipte ik. Ik wist hoe alles er op kon, dus begon ik deel per deel uit te knippen. Oeps ... ik had het blijkbaar toch anders gelegd, want op het einde had ik geen millimeter speling meer om de achterpanden uit mijn stof te krijgen. Bye bye doorlopende print *snik*
  
Erger nog, voor de zakken had ik op de print gelet, maar mijn patroondeel achterstevoor gelegd. De print zou dus perfect doorlopen *aan de andere kant van de jurk*. tja eens het geknipt is, valt er nog weinig aan te doen.

 Aan de zoom van de voering deed ik even zot met een siersteekje. Zo een klein geheimpje, dat vinden prinsesjes wel leuk.
Ik heb het kleedje volledig gevoerd. Stof met sneeuw: dat kan je immers moeilijk in de zomer dragen, nietwaar. Dochterlief heeft graag een beetje "poef " in haar rokjes, dus werd de naadwaarde naar beneden geplooid (totaal tegen de instructies in) en vastgestikt aan de voering. Het heeft wel iets, vind ik. Voor de rest heb ik braaf de uitgebreide instructies gevolgd.

Ik ben momenteel aan het interimmen bij Firelle, dus ik ging daar op zoek naar een matchend giletje. En het universum was me gunstig gezind: bij de outlet vond ik een prachtig rood gilet (Mayoral), zelfs met besjes in het breiwerk. De combinatie werd dadelijk door dochterlief goedgekeurd. Ze wou zelfs poseren (als er af en toe een gekke bek of pose tussen mocht).
mijn zotte mus in haar mezenjurk ;-)

Lotta = speelproof

De achterkant waar de door de rits onthoofde vogeltjes meestal onder haar haar zullen verdwijnen.
madeliefjes plukken = perfecte afleiding

468x60

2 opmerkingen:

  1. De wedstrijd is ondertussen in de stemfase, dus als je mijn inzending wil steunen:
    https://compagnie-m.com/blog/winter-lotta-with-chickadees/

    BeantwoordenVerwijderen