donderdag 12 april 2018

Mijn eerste patroontest: Emmaline


Hij zat in mijn inbox.
Een e-mail over Phase 3 testing van Bella Sunshine Designs.
Ik opende de e-mail en zag dit:

"Hello, lovely testers. Thank you for applying. We would like to invite you to join the group"

Het duurde even voor ik het doorhad. Waw, ik mocht meedoen!!!
Ik was blij en bang tegelijk. Hoe moest ik dat in godsnaam in mijn agenda gepland krijgen? Ik moest naar de stoffenwinkel en een patroon aanpassen en knippen en naaien. Dat alles op een paar dagen waarin het werk ook wel veel vroeg.
Ik heb even gedacht: ik stuur gewoon een mail terug dat ik geen tijd heb. Maar dan zou het ook wel de eerste en laatste keer zijn dat ik geselecteerd werd. Dus besloot ik om toch een poging te wagen. Als ik terug kijk, ben ik heel blij dat ik die e-mail niet geschreven heb.


Mijn stress levels gingen door het dak toen ik wel al een hoeveelheid stof kreeg maar nog geen patroon. 4,5m voor een negenjarige. Echt? Allez dat KAN TOCH NIET? Ik wou bevestiging dat ik echt wel zoveel stof moest halen en stuurde een bericht. Dit is zo'n situatie waarin het tijdsverschil met de States voor extra stress zorgt. Ik zag het sluitingsuur van de stoffenwinkel dichterbij kruipen terwijl ze aan de overkant van de grote plas nog vredig lagen te slapen.

Ik kreeg een schets van de patroondelen en toen klonk het ineens wel zinnig.
Er zijn een heleboel patroondelen die tegendraad of in schuindraad geknipt worden en dan hou je niet veel bruikbaars over van een metertje. De stof die ik gebruikte was een stuk breder dan wat werd voorgeschreven dus ik heb wat over, maar ik heb wel een kleine 4m gebruikt.

Het resultaat? 
Ze kan verdrinken in haar vlindertjesvijver.
Ze kan er in slapen. 
Maar als je naar dat blije snoetje kijkt ... Dat is wel 4 meter waard!
Tijdens de test waren er veel vragen en twijfels, maar ik werd telkens heel snel geholpen in de testergroep op facebook. Die hulp had ik nodig! Ik heb wel eens een patroon verlengd, maar ik kreeg als opdracht een mix van 6, 7 en 8 jaar. Dat was even slikken. Gelukkig wordt de aanpassing gecontroleerd als je twijfelt. Danielle checkte en stuurde bij. Ik moet zeggen: het is een perfecte pasvorm geworden.


De Emmaline heeft een heleboel opties: top, jurk of maxi. Telkens met verschillende mogelijke mouwlengtes en de mogelijkheid om de chevron te gebruiken. Het meisjespatroon gaat van 6 maand tot 12 jaar.
Ben je groter? Niet getreurd, er is ook een damesversie! De matentabel van Bella Sunshine Designs houdt standaard ook rekening met rondere dames.

En er is NOG beter nieuws: lanceringskorting! Deze week $6 voor de meisjesversie, $7 voor de damesversie of $12 voor een bundel. En als je lid wordt van deze facebookgroep, kan je tijdens de eerste 24 uur van de verkoop nog een extra kortingscode scoren.

Mijn dochter koos haar opties in ongeveer een halve seconde: mouwloos, maxi en met een "pijl". Dat scenario herhaalde zich bij Stoffen Van Leuven. Ze wou de vlinders (Megan Blue) en zei gewoon neen op alle andere opties. De fijne takjes op de achtergrond bezorgden me een lange sessie passen om het patroon te laten doorlopen op de middenvoor en middenachter. Het lukte niet perfect, maar goed genoeg om niet al te hard op te vallen.

De stof is dun genoeg om me af te vragen of het lijfje die gigantische rok wel zou kunnen dragen. De naad is verstevigd met doorzichtige elastiek en dat was wel nodig. Het lijkt te werken. Het lijfje wordt niet uitgerokken door de rok.

Het weer was niet te doen in de testweek. Dus ging ik voor plan B. Ik vroeg Katrien of ik haar studio mocht gebruiken. Ze nam zelf foto's en dat maakt een wereld van verschil. Zo'n mooie foto's waren het bij mij zeker niet geworden.  De gouden schoenen die toevallig in de studio lagen deden het hem. Dank u om mijn kleine meid in een prinses te veranderen, Katrien!
En wat doen prinsessen? Rondjes draaien!
En er is heel veel stof om te laten draaien in deze jurk ;-)


Voor mijn G.U.T.A. challenge is dit het beste resultaat tot nu toe: het patroon werd gebruikt voor ik het kon kopen. Dat is al bijna tijdreizen ;-)

Als je zelf ook eens patroontest wil doen heb ik nog een tipje:
Maak een gratis account op SewingPortfolios.com. Bella Sunshine Designs contacteerde mij via mijn portfolio? Als het bij mij kan gebeuren ...

disclaimer: De links naar Bella Sunshine Designs in dit bericht zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commisie krijg als jij een aankoop doet via die link. Het product dat je koopt, wordt niet duurder voor jou. 

7 opmerkingen:

 1. Een hele leuke. Ik teste de vrouwenversie maar doordat ik niet voor maxi ging had ik minder stof nodig. Ze staat er super mee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind haar er ook super in, maar ik ben niet geheel onpartijdig als mama ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een leuke en aparte jurk. Zo te zien is je dochter helemaal in haar sas ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ze kan niet wachten tot het warm genoeg is om hem buiten te dragen.
   Maar ze was wel realistisch genoeg om hem vorig weekend niet aan te doen op een BBQ met een trampoline in de buurt.

   Verwijderen
 3. Waw, wat een mooie jurk! Ik zou me met die 4 meter echt geen raad weten en daar al afhaken, maar ik vind het ontzettend mooi! Het feit dat je het patroon van de stof ook nog wou laten doorlopen is inderdaad een hele klus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!
   Het doorlopen van een print stoort met niet altijd, maar zo'n middenvoornaad over zo'n lengte .. Ik zou gek worden als ik daarop moest kijken met halve vlinders. Gelukkig herhaalt het patroon wel snel, dus ik verloor er niet extreem veel stof door.

   Verwijderen
 4. Wauw, de jurk is heel erg mooi geworden! Heb er voor dochterlief ook nog een geknipt klaar liggen, dit keer een maxi variant. En voor mezelf ook een maxi in de making, moet alleen nog even wachten op de stof ;-)

  BeantwoordenVerwijderen