zondag 21 januari 2018

Over eekhoorntjes en een winters jurkje


Ik zag ze al met tientallen over mijn scherm huppelen, die mooie Nivalissen.
Zo veel mogelijkheden: met of zonder colorblock, met of zonder kraag ... dat moest ik ook proberen! Dus surfte ik naar Sofilantjes en klikte een Nivalis voor meisjes in mijn mandje. Wist je trouwens dat dit jurkje nu ook in damesmaten te krijgen is?
De eerste stap was gezet. Ik moest alleen nog opties en stof kiezen. Die stappen gingen iets trager. Het heeft "maar" een paar maanden geduurd om stof te kiezen en dan nog een paar maanden om die effectief te gebruiken. 
Dochterlief koos de opties: niks, nul, noppes. Ze wilde dat de eekhoorntjes alle aandacht krijgen. 
Dat heeft een gigantisch voordeel: dit jurkje zat snel in elkaar! En al die leuke opties? En die lieve flapjes? Dat is dan voor een volgend exemplaar. Dochterlief zal er niks op tegen hebben als ik er nog maak.
Een avondje knippen en plakken, een avondje stof knippen en een namiddagje in elkaar zetten ... En het resultaat is een blije dochter, die haar zacht winterkleedje niet meer wou uitdoen :-)Ik gebruikte de zachte french terry  "Squirrel" van See You At Six Playtime. De bijpassende boordstof is een geweldig voordeel aan de Playtime collecties.

De eekhoorntjes zelf zijn zeer zeldzaam geworden, want ze zijn nog van de herfstcollectie. De wintercollectie is ondertussen al even uit, dus ik heb wel "een beetje" getreuzeld.

De kleurtjes bij See You At Six krijgen mooie namen. Bij deze weet ik dat mijn dochter stormachtig blauwe ogen heeft ;-)


Het is in elk geval een jurkje geworden dat goed is voor de statistieken:
- een nieuw patroon gebruikt voor G.U.T.A
- een stof uit de kast verwerkt

Er blijven maar enkele kleine stukjes over voor de restjesbak, maar ik weet niet direct een projectje te bedenken. Als je suggesties hebt, laat je vooral horen.

Ook zin om een Nivalis te maken? Als je de links naar Sofilantjes in deze post (of aan de zijkant) gebruikt, krijg ik een kleine beloning voor het doorverwijzen. Het patroon wordt daardoor niet duurder voor jou. 4 opmerkingen:

 1. Ik heb een h├ękel aan tricot restjes, want als je kinderen wat groter worden, kun je daar niet zoveel meer mee aanvangen ;). Dingen waar ik nog een onderlijfje (of desnoods een voorpand) uit krijg, die hou ik bij. Met de resten waar ik niets meer in zie of die te klein zijn naar mijn zin, maak ik iemand anders blij. Maar ik denk aan haarbanden, zeversjaaltjes, ondergoed, ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een onderlijfje zou nog wel lukken qua afmetingen, maar daarvoor is de stof dan weer ietsje pietsie te dik ;-)

   Verwijderen
  2. Bwo, voor in de winter vind ik dat wel kunnen eigenlijk ;)
   Ik vind die French Terry van SY@6 niet zo super dik en ik heb kinderen die graag warm hebben.

   Verwijderen
 2. Leuke jurk! Restjes... ik kan er ook niet meteen iets mee, en toch blijf ik ze bijhouden. Ik denk dat ik ze eens ga afgeven op een kleuterschool of zo.

  BeantwoordenVerwijderen