woensdag 5 april 2017

Panda + Qipao = LOVEIk zag de Panda in de kerstvakantie bij mevrouw Khadetjes. Zij scoorde er zwaar mee bij haar dochter. Ik kon me niet bedwingen om een exemplaar in mijn mandje te klikken. Mijn dochter is namelijk ook gek op die schattige beren en ze staat geweldig met lichtblauw. Eender wat ik er mee zou maken, het zou goedgekeurd worden.

Ik moest alleen een geschikt patroon vinden.
2 weken later lanceerde An van StraightGrain een nieuw patroon: Laure ... met een qipaokraag. 

"Zal ik een Chinees jurkje maken van de pandastof?" 

Meestal moet ik meer moeite doen om dochterlief te overtuigen ;-)

Het patroon werd aangeschaft en al binnen de 3 maand gebruikt. Dat beschouw ik als een "win" voor mijn "Gotta Use Them All"-Challenge. Er zijn nog een heleboel andere opties, dus wie weet komt er ook nog eens een drop-waist versie van onder de naald gerold. Of eentje met lange mouwen? Of zonder mouwen? Of met een schattig strikje? Mogelijkheden genoeg!


Ik was best nerveus tijdens het maken van deze jurk. Die qipaokraag is niet evident omdat de paspel van de kraag doorloopt op het voorpand. Gelukkig heeft iemand anders het denkwerk al voor ons gedaan. Toen ik de werkbeschrijving las, zakte de moed me even in de schoenen. Binnenkraag, buitenkraag, voering vastzetten, of toch niet??? Ik snapte er niks van. Maar eens je met de geknipte onderdelen in de hand zit, wordt alles ineens duidelijk. Geen paniek dus als je het zelf ook gaat proberen. Het paneel is gedrukt op stretch-katoen. Dat zag ik al dadelijk niet goed komen in combinatie met een golvende paspel. Zou dat niet rekken in alle richtingen die ik niet wil?
Vlieseline to the rescue! Ik koos de variant met stabiliserende draadjes (a.k.a. H410) en streek een strook van een paar cm breed evenwijdig met de golvende rand. 

De Panda zit tegen een geometrische achtergrond lief te wezen. Dan moet je toch een poging doen om enigszins lijntjes te laten doorlopen, niet?
De zijnaden en de rugnaad kregen een laagje naadband om dat experiment vlotter te laten lopen. Aan de zijkanten en de blinde rits lukte het behoorlijk goed. Bij het doorgesneden voorpand is het resultaat niet perfect, maar het valt niet al te erg op.Ik wou foto's maken in een Oosters decor en dan ligt de locatie in ons Belgenlandje voor de hand. "Naar Pari Daiza: bloemetjes, Chinese decors en niet vergeten: panda's!" Daar wil dochterlief altijd wel op bezoek. De kleine Tian Bao lag te slapen, maar mijn kleine meid vond het niet erg dat we nog eens terug moeten gaan om hem wakker te zien. Gelukkig bestaat er zoiets als abonnementen ...
stof: katoen met digitale pandaprint (Veritas)
patroon: Laure qipao dress (Straightgrain)


1 opmerking:

  1. Dat pandaexemplaar komt hier erg vaak uit de kast, stiekem ben ik er wel blij mee, want de kleuren van het stofje zijn hélemaal mijn ding. Dus euh... ik ben er fan van, van deze panda panda qipao ;)

    BeantwoordenVerwijderen