zaterdag 1 oktober 2016

Geknipt voor AmberOp de babyborrel van mijn nichtje kon het ik eindelijk afgeven: mijn eerste Zo Geknipt jasje. 
Ik moet zo wat de enige in blogland zijn die het nog nooit gemaakt had. Er waren dus voorbeelden bij de vleet.


Dochterlief koos de stof op het stoffencircus in Wieze: Hedgehog Heaven (Micheal Miller). Het voorraadje was NET groot genoeg voor het jasje en haar egeltjesrok. Ik heb extra goed gepuzzeld om het er uit te krijgen. 

De witte nicky velours en de rode paspel haalden we bij Stoffen Van Leuven. In het oorspronkelijke plan gingen we voor rode tricot met witte paspel, maar de tricot kromp wat meer dan voorzien in de voorwas. Er was niet genoeg over *snik*.


De uitleg in het boek is heel duidelijk. Fotootjes bij de moeilijkere stapjes en iedereen kan het!

Het bevestigen van de paspel was spannend, maar het lukte. Het keren door het kleine gat in de mouwen was niet voor gevoelige oortjes, maar lukte eveneens. Naarmate de jas vorderde zonder grote problemen, zat de schrik er wel in om het in de laatste fasen alsnog te verknoeien. Het doorstikken net naast de paspel en het bevestigen van de kamsnaps gebeurde dus met een bang hartje. Ik was echt opgelucht toen de derde kamsnap erin zat en werkte. Done!

Met de restjes maakte ik nog snel (de dag dat het moest afgegeven worden) een speenkoord volgens het recept dat ik hier al gebruikte. Geen tijd meer voor een fotootje.
We recycleerden de cadeauverpakking van een koekjesfabrikant et voila; cadeautje klaar :-)Waar vind je het patroon?

Ik heb het boek tweedehands gekocht, speciaal voor het jasje. Het boek is namelijk niet meer te bestellen in de boekhandel. In het boek staat er één maat: de 68/74. Blijkbaar was er toch heel wat vraag naar andere maten, want het patroon werd apart beschikbaar van maat 48 to 86 en met extra opties. Dus als je het boek niet kan vinden, niet getreurd: schaf One To Hug aan op de website Mind The Whale. (Ik kan dat niet lezen zonder Hyacint Bouquet te horen zeggen Mind the Pedestrian, maar dat zal wel aan mij liggen)
Er staan trouwens nog wat populaire patronen op die website: Mix 'n' Match boekentassen, Just Knot It, Miss Madeline, nog zoveel moois om te maken ... Voor inspiratie kan je het bord van Mind the Whale op pinterest volgen.

Zowel het speenkoord als het jasje zijn te vinden op mijn pinterest babybord, dus dit telt wel als een Pin It & Make It. Nummer 7 in de 9e maand. Ik zal dringend een tandje moeten bijsteken ;-)

2 opmerkingen:

  1. Dat jasje ziet er mij behoorlijk perfect uit!
    Stiekem lachte ik bij de gevoelige oortjes bij het keren - wat ben ik blij dat ik niet de enige ben die die dingen standaard net iets te klein maakt ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een keergat ziet er altijd groot genoeg uit he, tot als je effectief moet keren ;-)

    BeantwoordenVerwijderen