woensdag 3 februari 2016

carnaval part 2: grote broer

Zoonlief zag een draak wel zitten dit jaar. Nadat hij mijn gezicht zag, voegde hij er snel aan toe: maar dat moet niet te moeilijk zijn hoor mama. Gewoon een broek en een trui, geen echte bewegende vleugels. ok dat zagen we al meer zitten.


Het Mudkip-pak van vorig jaar werd er even bijgehaald om de maat in te schatten. Hij wilde ook dezelfde leuke stof: joggingstof die we scoorden bij Stoffen Van Leuven.

De carnavalbroek van mijn zoon is een patroon dat ik overtekende van een pyjama. Het wordt jaarlijks verlengd, want mijn zoon heeft 0 gram vet in zijn achterste.

Voor de trui was het patroon in een grotere maat nodig. Zijn schouders zijn namelijk wel wat breder geworden. Het werd de grootste maat (134-140) van de kaptrui uit SVDHZ1. Tegen volgend jaar moet ik dus een nieuw standaardpatroon zoeken. Suggesties zijn welkom ;-)
De kap werd een beetje aangepast: een beetje extra aan de voorkant zodat het voorhoofd er ook in verdwijnt. Dat stukje extra? Dat betekent hier dus een blad tegen het hoofd van zoonlief en wat krabbelen tot waar het moet komen. Heel wetenschappelijk!
Om de kap wat meer te laten aansluiten kwam er ook een tunnel met elastiek bij.
Ik vond de ogen een beetje braaf voor een draak en suggereerde iets reptielachtiger. Zoonlief wou er niet van weten: hij was een lieve babydraak en de ogen moesten zo ...
Als er een hoofd in de kap zit, komt ze net tot over het voorhoofd.Voor de zak aan de voorkant ging ik ten rade bij Cathy op het naaicafé. Zij maakte sweaters (uit Zelfgemaakte Kleertjes3) voor haar dochters en in de beschrijving stond net wat zoonlief beschreven had. Een stappenplannetje is altijd handig nietwaar, zelfs als je het patroon niet overneemt. Dus er werd snel een fotootje gemaakt van de assemblagestapjes en ik kon thuis gaan tekenen. De zak werd goedgekeurd. De rest van de decoratie: vleugeltjes op de rug.

Mijn draakje tekende een voorbeeldje een ik voerde het uit.
Het zigzaggen is niet overal even goed gelukt, maar het geheel valt mee.
Zoonlief was een klein beetje jaloers op de wanten van het kangoeroepak en wilde een paar groene drakenwanten. Er was nog net genoeg stof over :-)


Hier zijn ze klaar voor carnaval !

2 opmerkingen: