donderdag 29 oktober 2015

Prinses Ileana

De wedstrijddeadline haalde ik niet, maar ik win sowieso bij mijn dochter ;-)

De vraag om een prinsessenjurk is al bijna een jaar oud. Ik heb de blauwe satijnvoeringstof bijna even lang in de kast liggen. Een groene versie ligt er ook al. Maar het kwam er niet van om aan de jurk te beginnen. Tot ze de vraag herhaalde voor haar verjaardag. Dan kon ik er niet meer onder uit. 

Ik kocht op het stoffenspektakel tule met gouden krullen en een licht paarse tint.
Alleen nog een patroon... En dan kwam Marte met haar wedstrijd op de proppen. Het gedroomde excuus om het kleedje met het supermooi kraagje te kopen!

De Ileana-jurk heeft verschillende mogelijke kragen, bovenstukjes, mouwen en rokken, maar het strikje ... daar werd niet over getwijfeld. De kleine juffrouw wou graag het hele kleedje MET goud, maar ik dacht dat het kraagje mooier zou staan tegen een effen ondergrond. Ik kon haar overtuigen.


Voor een echt prinsessenkostuum vond ik de rok een beetje aan de korte kant in vergelijking met het bovenstuk, maar dochterlief vond de korte versie totaal niet erg. Lange rokken zitten in de weg om rond te lopen... good point, kind, good point.

Ik zag dat de onderste rand van de stof dadelijk aan het rafelen ging, dus daar moest iets aan gebeuren. De voeringstof laat zich niet zo  vlot strijken en de tule al helemaal niet, dus het gewone recept van een dubbele omslag als zoom werkte hier niet. 

Ik herinnerde me ineens de gouden paspel die ik kocht bij dotsandspots. Dat zou wel eens kunnen werken! De paspel ging er eerst aan met een ritsvoet en na het omplooien kwam de held van het verhaal er aan: de quiltvoet. Man, dat ding is handig! 
Op volle snelheid naaien en heel precies naast de paspel. 
Ik vind het resultaat super.

 

Dochterlief verkleed zich graag, maar ze houdt niet lang dezelfde outfit aan. Ik wou dus dat ze het zelf goed aan en uit kan doen en paste de rugsluiting aan. Ik  baseerde me voor mijn knutselwerk op de uitleg voor een knopensluiting bij de Lotta-jurk en verving de knopen door velcro.
Logo
Zo lang de wedstrijd nog loopt  (tot 1 november) kan je alle patronen
(op papier en digitaal) kopen met 10% korting.
Als je nog zat te twijfelen: go for it ;-)

Stemmen op het Lottakleedje van dochterlief mag natuurlijk ook nog altijd.
(op het hartje klikken)

2 opmerkingen:

  1. Geweldig, wat zal dochterlief schitteren in dit kleed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze schitterde inderdaad. En ze heeft er dan ineens ook een uitdaging van gemaakt: kleedje vs. ketchup: om zot van ter worden. Aangezien het goud van de krullen loslaat als je aan die kant strijkt, durf ik het echt niet in de wasmachine steken. Zo goed en zo kwaad als het ging maar uitgespoeld....

    BeantwoordenVerwijderen