donderdag 1 augustus 2019

Brevis: de ideale korte broek voor mijn zoon


Mijn zoon had shorts nodig. Dringend! Ik zette de schaar in enkele te kort geworden broeken, maar nieuwe exemplaren vinden ... dat was een heel andere zaak.
Mijn zoon is namelijk een snel groeiende jongeman van het 'kontloze type'. Lees: in confectiekledij is een passende broek geen evidentie. De keuzes zijn in de winkel meestal beperkt tot "te kort" en "te breed". En dan zwijgen we nog over de uitgebreide categorieën "geen mooie kleur", "rare stof" en "je verwacht toch niet dat ik dat ga passen?". 
Een homemade versie zat er dus aan te komen. 
Er passeerde net op tijd een oproep van Yvette voor een nieuwe Sofilantjestest: een bikershort genaamd Brevis. Ik liet de foto zien en kreeg als reactie "wel ok". Als zoonlief dat zegt, spring ik al een gat in de lucht.

Ik schreef me in voor de test en mocht Yvette helpen. Wacht eens ... normaal gaat het hier over Anne van Sofilantjes, niet? Dat had u goed opgemerkt. Yvette van Droomstoffen lanceert haar eerste patroon onder de vleugels van Sofilantjes. En het is een mooie introductie geworden!

Het patroon bestaat in 2 versies: een short net boven de knie met colorblocks en een versie tot net onder de knie zonder colorblocks. Ik liet zoonlief kiezen en de eenvoudige versie kreeg zijn stem. 
De maten werden doorgegeven en ik kreeg als opdracht een maat 134/9y heupen te combineren met 164/14y lengte. Kontloos, weet u nog? Het patroon werd verlengd volgens de duidelijke instructies in het patroon.


Op naar de stoffenvoorraad: ik vond er wat restjes van de Wild Shadows stoffen en net genoeg zwarte french terry (See You At Six) voor een pretestversie. 

Uit de wolven kreeg ik het voorpand van de één broekspijp en een achterzak. Iets anders zou ik daar toch nooit uitkrijgen, dus had ik weinig te verliezen. Zoonlief hielp met het positioneren van het patroon op de restjes en hij was enthousiast over het resultaat. 

Alleen die zakken ... die moesten nog net ietsje breder. Daarvoor dient een test dus: de instructies voor verlengen werden aangepast. 

Of we nog een exemplaar konden maken in de echte test? Dat zag hij dadelijk zitten. Hij had er zelfs een trip naar de stoffenwinkel voor over. In tegenstelling tot zijn moeder vindt zoonlief dat niet zo'n fijne bestemming. Eens aangekomen plukte hij een nieuw stuk effen zwarte French terry van de plank. En op weg naar de kassa passeerden we wat Wild Shadows coupons. Dan kunnen we nog zo'n prentjesbeen maken, mama? Als een jongen met shopallergie een voorstel doet, dan discussieer je niet. Je koopt die handel gewoon ;-).

Thuisgekomen merkte ik dat die Wild Shadows op tricot gedrukt was in plaats van french terry, maar zo erg groot was het verschil in dikte niet. Ik besloot het er toch maar op te wagen. En het resultaat is best mooi geworden. Beide shorten gaan van het lijf naar de was en terug: een winner.



Het lijkt nu allemaal van een leien dakje te lopen, maar er zat wel een blooper van formaat in die testbroek. Laten we het ongelukkige patroonplaatsing noemen. Het vogeltje vliegt de gulp in, maar het lijkt wel een beetje andersom ... Zeg nu zelf, zo kon ik zoonlief toch niet de straat op sturen? Ik tornde het los en knipte een nieuw voorpand. 



Wil je zelf ook een exemplaar (of tien) maken? 
Koop het patroon dan aan op de Sofilantjeswebsite met lanceringskorting (vóór 5 augustus 8u00 CET). Met de korting betaal je €5 (of €6,05 incl btw), na de lanceringsperiode wordt dat €7 (excl. btw). 

Koop je via één van de links in deze post, dan krijg ik een kleine commissie. Jij betaalt geen hogere prijs. 


1 opmerking:

Just Delphine zei

Leuke exemplaren. En extra leuk dat je zoon er zelfs voor naar de stoffenwinkel wou

Een reactie posten