Sewing Portfolios

Heb je je al afgevraagd waarvoor dat roze valiesje op de blog staat?
Dan krijg je nu *eindelijk* antwoord op die vraag.


Ik ben Ambassadeur bij

SewingPortfolios.com is een GRATIS website waar je een overzicht van jouw naaiprojecten kan bewaren. Je kan ze mooi rangschikken in albums met verschillende foto's, elk met een omschrijving.

Op mijn profiel ziet het er ongeveer zo uit:


Zoals je ziet, kan je kiezen of je een album wil delen of liever privé wil houden.
Dat "delen" doe je dan niet zomaar met alle andere leden. Andere leden kunnen jouw portfolio NIET zien. Je deelt je portfolio als je dat wil alleen met de "Business Members". Dat zijn vooral patroonontwerpers en stoffenfabrikanten. Zij zijn dikwijls op zoek naar mensen die hun patronen willen testen of nieuwe stoffencollecties willen promoten.

Sofilantjes, Twig+Tale, Michael Miller Fabrics en Timeless Treasures zijn Business Members. Er zijn nog een heleboel. De volledige lijst kan je hier raadplegen.

Bij het opzetten van jouw portfolio krijg je vragen over jouw vaardigheden en voorkeuren als naaister. Je kan bij voorbeeld laten weten of je graag naait met een pdf-patronen, of je liever naait voor kinderen of volwassenen of je al eerder samenwerkte met ontwerpers of bedrijven, ... 

Je kan bij elk van de vragen kiezen om jouw antwoorden zichtbaar te stellen voor de Business Members of niet. Als je jouw antwoorden zichtbaar zet, kunnen de Business Members jouw portfolio vinden als ze op die termen zoeken. Als een Business Member jouw portfolio interessant vindt, kan hij/zij contact met jou opnemen. Je hebt daarbij geen enkele verplichting om op de aanbiedingen in te gaan. Er staat ook uitdrukkelijk op de website dat de foto's die je op de website zet jouw intellectuele eigendom blijven. Ze mogen dus niet zonder jouw toelating gedeeld of gebruikt worden.

Op de geheime facebookgroep voor leden worden veel kansen geboden:

- open tester calls van business members waarbij je portfolio alle info geeft die de designer nodig heeft om jou al dan niet te kiezen.

- interessante wedstrijden en pagina's worden door de leden met elkaar gedeeld.

- wedstrijden waarbij je stof kan winnen zoals Fabric Fri-Yaay, waarbij de nieuwe collecties van Michael Miller voorgesteld worden op de facebookpagina van Michael Miller.

- ... kom gewoon eens kijken ;-)

Zo stelde ik me kandidaat bij de oproep om te werken met stof van Michael Miller. Ik werd geselecteerd op basis van mijn portfolio en kreeg gratis stof om een collectie te helpen promoten. Ik viel bijna van stoel toen ik die e-mail ontving! 

Twijfel je nog? Je kan de kat een beetje uit de boom kijken. Het is perfect mogelijk om een portfolio aan te maken en het volledig privé te laten staan terwijl je wat rondkijkt op de facebookgroep.
Je hebt niks te verliezen! Waar wacht je nog op?

Tot op de members groep  ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten